Název: | Aplikace projektu Zdravá školní jídelna v praxi školního stravování |
Další názvy: | Application of the project Healthy School Canteen in school meals practice |
Autoři: | Pečenková, Michaela |
Vedoucí práce/školitel: | Weberová Petra, Ing. |
Oponent: | Beránek Václav, Mgr. et Mgr. |
Datum vydání: | 2020 |
Nakladatel: | Západočeská univerzita v Plzni |
Typ dokumentu: | bakalářská práce |
URI: | http://hdl.handle.net/11025/40924 |
Klíčová slova: | stravování;školní jídelna;kvalita a pestrost stravy;kritéria;potraviny;sůl;nutriční doporučení |
Klíčová slova v dalším jazyce: | alimentation;school canteen;food quality and variety;criteria;food;salt;nutrition recommendations |
Abstrakt: | V bakalářské práci jsme se zaměřili na rozdíly v kvalitě a pestrosti stravy podávané ve školních jídelnách. V teoretické části se věnujeme čtyřem hlavním kapitolám. Zabýváme se historií a současností školního stravování. Podrobněji představíme projekt Zdravá školní jídelna a seznámíme s jeho jednotlivými kritérii. V poslední kapitole se budeme zabývat registrací školní jídelny do projektu Zdravá školní jídelna v praxi. Praktická část je pak zaměřena na interpretaci výsledků, které jsme zjistili z našeho výzkumu prováděného přímo ve školních jídelnách. Výzkum byl zaměřen na kvalitu a pestrost stravy podávané ve školních jídelnách s certifikátem Zdravé školní jídelny a ve školních jídelnách bez certifikátu. |
Abstrakt v dalším jazyce: | This bachelor's work is concentrated on the differences in the quality and variety of the food which is served in school canteens. There are four principal chapters in the theoretical part of the work. We deal with the school catering history and present. We introduce the project Healthy School Canteen in details and inform about its particular criteria. The last chapter is dedicated to the registration of a school canteen into the project Healthy School Canteen in practice. The practical part is focused on the interpretation of the results obtained from our research which was held in school canteens. The research was aimed at the quality and variety of the food served both in school canteens with the Healthy School Canteen certificate and in school canteens without this certificate. |
Práva: | Plný text práce je přístupný bez omezení. |
Vyskytuje se v kolekcích: | Bakalářské práce / Bachelor´s works (KAZ) |
Soubory připojené k záznamu:
Soubor | Popis | Velikost | Formát | |
---|---|---|---|---|
Pecenkova_Michaela_AVZ_BP.pdf | Plný text práce | 3,23 MB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Pecenkova_VP.pdf | Posudek vedoucího práce | 321,12 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Pecenkova_OP.pdf | Posudek oponenta práce | 340,61 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Pecenkova.pdf | Průběh obhajoby práce | 344,44 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam:
http://hdl.handle.net/11025/40924
Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.
hledání
navigace
- DSpace at University of West Bohemia
- Vysokoškolské kvalifikační práce / Theses
- Fakulta zdravotnických studií / Faculty of Health Care Studies
- Katedra záchranářství, diagnostických oborů a veřejného zdravotnictví / Department of Rescue Services, Diagnostic Fields and Public Health
- Bakalářské práce / Bachelor´s works (KAZ)