Název: Being a happy midwife
Další názvy: Být šťastná porodní asistentka
Autoři: Hendrych Lorenzová, Eva
Raisnerová, Irena
Citace zdrojového dokumentu: HENDRYCH LORENZOVÁ, Eva; RAISNEROVÁ, Irena. Being a happy midwife/Být šťastná porodní asistentka. 1. vyd. Plzeň: Západočeská univerzita v Plzni, 2020. 136 s. ISBN 978-80-261-0985-3.
Datum vydání: 2020
Nakladatel: University of West Bohemia in Pilsen
Typ dokumentu: monografie
book
URI: http://hdl.handle.net/11025/42792
ISBN: 978-80-261-0986-0
978-80-261-0985-3 (printed book)
Klíčová slova: porodní asistence;filosofie a autonomie profese;možnosti poskytované péče;kompetence v porodní asistenci;porodnice ve Vrchlabí;porod do vody;komunitní porodní asistence;týmová práce v porodní asistenci;emocionální aspekty profese porodní asistence;výzvy v porodní asistenci;být šťastná porodní asistentka
Klíčová slova v dalším jazyce: midwifery;philosophy and autonomy of the vocation;possibilities of care;competence in midwifery;hospital in Vrchlabí;water birth;community midwifery;teamwork in midwifery;emotional aspects of midwifery;challenges in midwifery;being a happy midwife
Abstrakt: Publikace Být šťastná porodní asistentka představuje, jaké to vlastně je být porodní asistentkou. Kapitoly publikace zahrnují popis proměny profese napříč historií až po současné výzvy moderní doby. Velký akcent je přitom dáván na problematiku komunitní péče a odhodlanost pracovat coby porodní asistentka podle svého srdce a přesvědčení. Proto jsou do publikace zařazeny dvě výjimečné kapitoly s tématikou porodnictví ve Vrchlabí a porody do vody. Závěr knihy je věnován výzvám současné doby a prognóze, kam se bude profese porodních asistentek ubírat v budoucnosti. Všechny kapitoly této publikace spojuje jedno, a sice touha pracovat svobodně podle svých kompetencí s plnou profesionální zodpovědností, tedy být šťastná porodní asistentka.
Abstrakt v dalším jazyce: The publication Being a happy midwife describes the role of midwives. The first chapter explains the change of the vocation over time, from its very beginning to the challenges of modern times. The publication emphasises community midwifery, as well as the personal commitment that is closely related to this occupation. Therefore, the publication contains special chapters focused on midwifery practices in the hospital in Vrchlabí and on water births. The final chapter is devoted to the challenges of the present time and describes the development of midwifery in the future. All chapters have one common topic: Midwives’ desire to work freely according to their competencies and with full professional responsibility, and thus become happy midwives.
Práva: © Západočeská univerzita v Plzni
Vyskytuje se v kolekcích:Monografie a kolektivní monografie / Monographs and collective monographs (KOS)
Monografie / Monographs

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
e-book.pdfPlný text2,31 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/42792

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.