Název: Financování bydlení formou hypotečních úvěrů
Další názvy: Financing of housing in the form of mortgage products
Autoři: Chudáčková, Tereza
Vedoucí práce/školitel: Šturcová Jana, Ing. Ph.D.
Oponent: Hejduková Pavlína, Ing. Ph.D.
Datum vydání: 2021
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/43890
Klíčová slova: úvěrové produkty;hypoteční úvěr;výše úvěru;úroková sazba;pojištění;aktuální situace na trhu
Klíčová slova v dalším jazyce: loan products;mortgage loan;amount of loan;interest rate;insurance;current situation on the market
Abstrakt: Bakalářská práce je zaměřena na financování bydlení formou hypotečních úvěrů, které jsou nabízeny vybranými bankovními institucemi na českém úvěrovém trhu. Cílem bakalářské práce je doporučit vhodný hypoteční produkt konkrétnímu klientovi na základě propočtu získaných dat. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou definovány úvěrové produkty bank, hypoteční úvěr, podmínky a postup při získávání hypotečního úvěru a je popsána aktuální situace na trhu hypotečních úvěrů. Praktická část je zaměřena na představení vybraných bankovních institucí nabízejících hypoteční produkty na českém úvěrovém trhu. V následujících kapitolách jsou sestaveny modelové příklady, které jsou následně vyhodnoceny a konkrétním klientům je doporučen nejvhodnější produkt.
Abstrakt v dalším jazyce: The bachelor thesis is focused on financing of housing in the form of mortgage loans which are offered by selected banking institutions on the Czech credit market. The aim of the bachelor thesis is to recommend a suitable mortgage product to a specific client based on the calculation of the obtained data. The work is divided into theoretical and practical part. In the theoretical part are defined loan products of banks, mortgage loan, conditions and procedure for obtaining a mortgage loan and is described the current situation on the mortgage loans market. The practical part is focused on the introduction of selected banking institutions offering mortgage products on the Czech credit market. In the following chapters, model examples are compiled, which are then evaluated and the most suitable product is recommended to specific clients.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KFU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bakalarska prace.pdfPlný text práce867,2 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP_Chudackova T._VP.pdfPosudek vedoucího práce231,98 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP_ChudackovaT._OP.pdfPosudek oponenta práce243,99 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP_ChudackovaT.pdfPrůběh obhajoby práce99,26 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/43890

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.