Název: Metodika správy otevřené knihovny součástek
Další názvy: Open PCB Component Library Management Methodology
Autoři: Růžička, Ondřej
Vedoucí práce/školitel: Bělohoubek Jan, Ing.
Oponent: Turjanica Pavel, Ing. Ph.D.
Datum vydání: 2021
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/44525
Klíčová slova: otevřená knihovna;knihovna součástek;kicad;správa knihovny;git;systémy správy revizí;verifikace;validace
Klíčová slova v dalším jazyce: open library;component library;kicad;library management;git;version control systems;verification;validation
Abstrakt: Otevřené nástroje pro návrh schémat a plošných spojů jsou velmi rozšířené a nabízejí mnoho možných přístupů k jejich používání. To může vést k nekonzistenci v použití uvnitř organizací. V této práci se zaměřuji na návrh metodiky pro správu knihoven, ze které vychází jednotný přístup k jejich tvorbě a udržování. Práce popisuje standardní přístupy pro správu knihoven. Je navržena metodika správy knihovny zaměřena na otevřený návrhový nástroj KiCAD, pro verzování a správu knihovny využívající systém správy revizí Git a platforma GitHub. Základem ověření je využití skriptů a nezávislého manuálního posouzení. Každá součástka obsahuje soubory s metadaty, která charakterizují mimo jiné stav součástky a její odpovídající úroveň ověření.
Abstrakt v dalším jazyce: Open-source PCB design tools are very popular nowadays and they may be employed in diverse workflows. This can lead to inconsistency and insufficient specification of use inside organizations. This thesis is focused on a library management methodology, which leads to a proposal, defining a unified approach to library design and management. This thesis describes standardized approaches to library management. This thesis defines the component design, verification, and validation process, according to the proposed methodology. I used KiCAD as the main software for library design, and git for versioning, and GitHub platform for project management. Automated tools and independent manual reviews are used for the verification process. Every component contains metadata files, which characterize, among other things, the component's status and its corresponding verification level.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KEI)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_Ruzicka.pdfPlný text práce3,12 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
PosudekVedoucihoSTAG.pdfPosudek vedoucího práce37,71 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
PosudekOponentaSTAG.pdfPosudek oponenta práce41,01 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce23,72 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/44525

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.