Název: Dopady vládních opatření v souvislosti se zamezením šíření nemoci COVID-19 na vybraný podnik
Další názvy: Impacts of government measures to prevent the spread of COVID-19 to a specific company
Autoři: Hrabačková, Lucie
Vedoucí práce/školitel: Mičudová Kateřina, Ing. Ph.D.
Oponent: Vallišová Lucie, Ing. Ph.D.
Datum vydání: 2021
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/45903
Klíčová slova: covid-19;vládní opatření;podpůrné programy;podnik;analýza dopadů;pandemie;koronavirus
Klíčová slova v dalším jazyce: covid-19;government measures;support programs;business;impact analysis;pandemic;coronavirus
Abstrakt: Diplomová práce s názvem "Dopady vládních opatření v souvislosti se zamezením šíření nemoci COVID-19 na vybraný podnik" se zabývá vlivem vládních opatření, která byla vyhlášena vládou České republiky z důvodu zamezení šíření nemoci COVID-19 na vybraný podnikatelský subjekt v roce 2020. Cílem práce je identifikovat dopady koronavirové pandemie na společnost poskytující právní a daňové poradenství. Práce dále charakterizuje jednotlivá vládní opatření a podpůrné programy. Též jsou v ní identifikovány dopady koronavirové pandemie na ekonomiku České republiky, kterými jsou růst nezaměstnanosti, pokles hodnoty HDP a vznik rekordního schodku státního rozpočtu. Z analýz provedených na vybraném podnikatelském subjektu bylo zjištěno, že příchod koronavirové pandemie v roce 2020 způsobil pokles tržeb, ale též úsporu nákladů, která byla doprovázena příliš neměnným zájmem o poradenské služby. Nedošlo tak k ohrožení finanční stability podniku.
Abstrakt v dalším jazyce: The master's thesis entitled "Impacts of government measures to prevent the spread of COVID-19 to a specific company " deals with the impact of government measures announced by the Government of the Czech Republic to prevent the spread of COVID-19 to a selected business entity in 2020. The aim of this thesis is to identify the effects of a coronavirus pandemic on a company providing law and tax advice. The thesis characterizes individual government measures and support programs further. It also identifies the effects of the coronavirus pandemic on the Czech economy, whitch are rising unemployment, declining GDP and a record state budget deficit. From the analyzes performed on a selected business entity, it was found that the comming of the coronavirus pandemic in 2020 caused a decrease in sales, but also cost savings, which was accompanied by too anchanged interest in counseling services. Thus, the financial stability of the company was not endangered.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KFU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_Hrabackova.pdfPlný text práce3,28 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Hrabackova_VP.pdfPosudek vedoucího práce233,09 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Hrabackova_OP.pdfPosudek oponenta práce243 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Hrabackova_0.pdfPrůběh obhajoby práce190,8 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/45903

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.