Název: Spotřebitelské úvěry a zadlužování domácností
Další názvy: Consumer loans and indebtedness of households
Autoři: Vojíková, Soňa
Vedoucí práce/školitel: Šturcová Jana, Ing. Ph.D.
Oponent: Polívka Martin, Ing.
Datum vydání: 2022
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/48077
Klíčová slova: spotřebitelský úvěr;poskytovatelé spotřebitelského úvěru;dluh;domácnost;zadlužování;dopady zadluženosti
Klíčová slova v dalším jazyce: consumer loan;consumer loan providers;debt;household;indebtedness;impacts of indebtedness
Abstrakt: Bakalářská práce se zabývá spotřebitelskými úvěry a zadlužováním domácností. Cílem práce je přiblížit sjednání, splácení a čerpání spotřebitelských úvěrů u konkrétní bankovní společnosti. Další cíl je zaměřen na zadluženost domácnosti způsobené nesplácením spotřebitelského úvěru. Práce je zpracována na základě teoretických východisek, vzorců a osobní komunikace s bankéři. Teoretická část popisuje pojmy související se spotřebitelskými úvěry a se zadlužováním domácností. V praktické části jsou zpracovány modelové příklady zaměřené na sjednání, splácení a čerpání konkrétních spotřebitelských úvěrů. U těchto příkladů jsou pomocí vzorců vypočteny náležitosti pro sestavení splátkového kalendáře. Poté jsou představeny možné způsoby řešení situace zadluženosti, která vznikla kvůli neschopnosti splácet úvěr u dané bankovní společnosti.
Abstrakt v dalším jazyce: The bachelor thesis deals with consumer loans and indebtedness of households. The aim of this thesis is to present the negotiation, repayment and drawing of a consumer loan from a specific banking company. Another objective focuses on household indebtedness caused by consumer credit default. The thesis is based on theoretical background, formulas and personal communication with bankers. The theoretical part describes concepts related to consumer loans and household indebtedness. In the practical part are processed model examples. These model examples are focused on negotiating, repaying and drawing specific consumer loans. For these examples are used formulas to calculate the requirements for drawing up a repayment schedule. After that are presented possible ways of dealing with the situation of indebtedness caused by inability to repay a loan to a banking company.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KFU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_Vojikova.pdfPlný text práce1,29 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP_Vojikova_VP.pdfPosudek vedoucího práce231,67 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP_Vojikova_OP.pdfPosudek oponenta práce141,85 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce31,57 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/48077

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.