Název: Vývoj epidemie Covid-19 a hodnocení dopadů \nl{}protiepidemiologických opatření na ekonomické aktivity\nl{} na příkladu zemí subsaharské Afriky - Etiopie, Nigérie a JAR.
Další názvy: Development of the Covid-19 epidemic and assessment of the impact of anti-epidemiological measures on economic activities on the example of the countries of sub-Saharan Africa - Ethiopia, Nigeria and South Africa.
Autoři: Cimermanová, Eliška
Vedoucí práce/školitel: Preis Jiří, RNDr. Ph.D.
Oponent: Vogt David, RNDr. Ph.D.
Datum vydání: 2022
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/48752
Klíčová slova: covid-19;koronavirus;protiepidemická opatření;subsaharská afrika;ekonomické aktivity
Klíčová slova v dalším jazyce: covid-19;coronavirus;anti-epidemic measures;sub-saharan africa;economic activities
Abstrakt: Diplomová práce se zabývá vývojem epidemie Covid-19 v subsaharské Africe a ve vybraných zemích (Etiopie, Nigérie, Jihoafrická republika). Vedle vývoje epidemie se práce věnuje vlivu protiepidemických opatření na ekonomické aktivity vybraných zemí. Primárně jsou představena opatření, která byla zeměmi zaváděna a následně jsou pomocí vybraných ukazatelů hodnoceny jejich dopady na ekonomické aktivity. Mezi vybrané indikátory patří například růst HDP na hlavu, míra inflace nebo také míra nezaměstnanosti. V posledních fázích práce je představena komparace vlivů, která je doplněna o vysvětlení. Práce hodnotí vlivy pouze ve vybraném období, mohla by proto sloužit jako základní stavební kámen pro budou výzkum vlivů po zvládnutí epidemie v subsaharské Africe.
Abstrakt v dalším jazyce: The diploma thesis deals with the development of the Covid-19 epidemic in sub-Saharan Africa and in selected countries (Ethiopia, Nigeria, South Africa). In addition to the development of the epidemic, the work deals with the impact of anti-epidemiological measures on the economic activities of selected countries. The measures that have been introduced by the countries are primarily presented, and subsequently their impacts on economic activities are assessed using selected indicators. Selected indicators include, for example, GDP per capita growth, inflation or unemployment. The last part of the work, present a comparison of influences followed by an explanation. The work evaluates the effects only in the selected period, so it could serve as a cornerstone for the impact research after the epidemic in sub-Saharan Africa has subsided.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KGE)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_2022_Cimermanova Eliska.pdfPlný text práce2,35 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP Cimermanova VP.pdfPosudek vedoucího práce122,54 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP Cimermanova OP.pdfPosudek oponenta práce212,05 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce31,05 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/48752

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.