Název: Činnost zdravotnického operačního střediska při mimořádné události s hromadným postižením osob
Další názvy: Process of the Emergency Medical Dispatch center during Unexpected Emergency Events with a Mass Casualty Incident
Autoři: Fialová, Monika
Vedoucí práce/školitel: Pfefferová Eva, Mgr.
Oponent: Gillernová Klára, Ing.
Datum vydání: 2022
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/49468
Klíčová slova: zdravotnická záchranná služba;zdravotnické operační středisko;mimořádná událost;hromadné postižení osob
Klíčová slova v dalším jazyce: emergency medical service;dispatch center;emergency event;mass casualty incident
Abstrakt: Bakalářská práce na téma "Činnost zdravotnického operačního střediska při mimořádné události s hromadným postižením osob" se zabývá postupy operačního řízení zdravotnické záchranné služby na operačně - strategické úrovni při výskytu mimořádné události s hromadným postižením osob na zdraví. Práce je rozdělena na dvě základní části, na teoretickou a praktickou. Teoretická část bakalářské práce je rozdělena do 3 kapitol. V první kapitole se zabýváme zdravotnickou záchrannou službou, primárně zaměřenou na zdravotnické operační středisko a nejdůležitějšími legislativními prameny s ní spojené. Druhá kapitola je zaměřena na mimořádné události a nalezneme v ní i krizové řízení a společné typové činnosti. A poslední, třetí kapitola, nám shrnuje téma bakalářské práce v souvislosti s řešením mimořádné události s hromadným postižením osob Plzeňského kraje. V praktické části jsme vytvořili systematický postup zdravotnického operačního střediska zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje pomocí organizačního diagramu pro vedoucího operátora směny a druhého operátora řešícího mimořádnou událost s hromadný postižením osob, navrhli jsme ideální postup řešení takové události na fiktivní modelové situaci a pomocí kvalitativního výzkumu analyzujeme proběhlé mimořádné události s hromadným postižením osob řešené operátory zdravotnického operačního střediska zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje.
Abstrakt v dalším jazyce: This bachelor's thesis titled "Process of the Emergency Medical Dispatch center during Unexpected Emergency Events with a Mass Casualty Incident" covers the procedures of managing the emergency rescue service at the operational - strategic level in the extraordinary event of an emergency with a large number of causalities. The thesis is split into two parts - theoretical part and practical part. Theoretical part of the thesis is split further into three chapters. In the first chapter we deal with the emergency rescue service, primarily focusing on the emergency medical dispatch centre and the most important legislative sources associated with it. The second chapter is focused on extraordinary emergencies, crisis management and model activities. The final, third chapter summarizes the topic of the thesis in relation with solving a mass casualty incident in the Pilsen region. In the practical part we created a systematic procedure of the emergency medical dispatch centre of the emergency rescue service of the Pilsen region using an organization diagram for the chief operator of the shift and another operator solving a mass casualty incident. We proposed an ideal procedure of solving such situation on a fictious model situation of a mass casualty incident solved by operators of the emergency medical dispatch centre of the Pilsen region.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KAZ)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Fialova_Monika_ZDZ_BP.pdfPlný text práce1,57 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Fialova_VP.pdfPosudek vedoucího práce1,18 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Fialova_OP.pdfPosudek oponenta práce339,98 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Fialova.pdfPrůběh obhajoby práce372,24 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/49468

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.