Název: Daňová legislativa a účetní zásady v praxi
Další názvy: Tax legislation and accounting principles in practice
Autoři: Zemanová, Dominika
Vedoucí práce/školitel: Černá Marie, Ing. Ph.D.
Oponent: Vallišová Lucie, Ing. Ph.D.
Datum vydání: 2023
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/52157
Klíčová slova: účetnictví;daňová legislativa;daně;účetní zásady;podnikatelská činnost
Klíčová slova v dalším jazyce: accounting;tax legislation;taxes;accounting principles;business activity
Abstrakt: Tématem této diplomové práce je daňová legislativa a účetní zásady v praxi. V první části práce je provedena literární rešerše v oblasti účetnictví, jako například právní úprava účetnictví, cíle, funkce a druhy účetnictví a vymezení základních pojmů účetnictví. Další část literární rešerše je zaměřená na oblast daní a definici daně, popis daňového systému v ČR. Součástí diplomové práce je analýza evidence podnikatelské činnosti v České republice, jsou popsané možnosti evidence podnikatelské činnosti fyzických a právnických osob. V další části práce je představena společnost a provedena analýza nastavení současných činností vykonávaných s cílem zajištění evidence podnikatelské činnosti nutné pro zpracování daňových výstupů požadovaných platnou legislativou ČR. V závěru práce jsou navržena opatření pro zefektivnění a zjednodušení evidence podnikatelské činnosti a daňových výstupů sledované společnosti.
Abstrakt v dalším jazyce: Theme of this master thesis is tax legislation and accounting principles in practise. In the first part is literary research in accounting area, like accounting legislation, objective, function and types of accounting and definition of basic terms of accounting. Next part of literary research is focused on tax area and tax definition, description of tax system in the Czech Republic. Part of the master thesis is analysis records of business activity in the Czech Republic, possibilities of records of business activity of physical and legal person are described. In the next part of master thesis is introduced company and performed analysis about current setting of activities performed with a goal to ensure record of business activity necessary for tax output required valid legislation of the Czech Republic. At the end of the master thesis are proposed measures for simplifying records of business activity and tax outputs in selected company.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KFU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Zemanova - Diplomova prace (danova legislativa a ucetni zasady v praxi).pdfPlný text práce1,02 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Zemanova_VP.pdfPosudek vedoucího práce344,58 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Zemanova_OP.doc.pdfPosudek oponenta práce122,45 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce38,65 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/52157

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.