Název: Udržitelný rozvoj
Další názvy: Sustainable development
Autoři: Bělová, Jana
Vedoucí práce/školitel: Tesařová Vendula, Ing. Ph.D.
Oponent: Pokorný Jan, Ing. Mgr.
Datum vydání: 2023
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/52275
Klíčová slova: udržitelnost;společenská odpovědnost firem;ekonomický pilíř;sociální pilíř;environmentální pilíř
Klíčová slova v dalším jazyce: sustainability;corporate social responsibility;economic pillar;social pillar;environmental pillar
Abstrakt: Předmětem bakalářské práce ,,Udržitelný rozvoj" je vymezit základní informace a popsat prováděné aktivity podnikatelského subjektu týkající se udržitelnosti. Hlavním cílem práce je rozbor, zhodnocení a návrh opatření v konkrétní organizaci. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část představuje definice trvale udržitelného rozvoje a s ním související pojmy, jako jsou cíle, principy a pilíře udržitelného rozvoje. Dále jsou představeny prvky udržitelnosti, společenská odpovědnost firmy a ekonomie životního prostředí. Praktická část se zabývá charakteristikou daného podniku a jsou zde popsány aktivity prováděné firmou z hlediska udržitelných pilířů. V této části je blíže představen koncept ESG strategie a následně vybrané environmentální aspekty podniku. V neposlední řadě jsou uvedeny opatření a doporučení pro zefektivnění aplikace udržitelných aspektů ve společnosti.
Abstrakt v dalším jazyce: The subject of the bachelor's thesis "Sustainable Development" is to define basic information and to describe the activities of a business entity related to sustainability. The main goal of the work is the analysis, evaluation and a proposal of proceedings in a specific organization. The thesis is divided into a theoretical and a practical part. The theoretical part presents the definition of sustainable development and related terms such as goals, principles and pillars of sustainable development. Elements of sustainability, corporate social responsibility and environmental economics are also presented. The practical part deals with the characteristics of the given company and describes the activities carried out by the company in terms of sustainable pillars. In this part, the ESG strategy concept is presented in more detail, followed by selected environmental aspects of the company. Finally, measures and recommendations are presented for streamlining the application of sustainable aspects in the company.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KFU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_Belova .pdfPlný text práce2,77 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP_Belova_VP.pdfPosudek vedoucího práce124,91 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP_Belova_OP.pdfPosudek oponenta práce124,14 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce38,35 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/52275

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.