Název: Měřicí systém pro ověření parametrů OCXO oscilátoru
Další názvy: Measuring system for verification of OCXO oscillator parameters
Autoři: Boula, Luboš
Vedoucí práce/školitel: Pokorný Michal, Ing. Ph.D.
Oponent: Mráz Jan, Ing. Ph.D.
Datum vydání: 2023
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/53534
Klíčová slova: oscilátory ocxo;teplotně stabilizované oscilátory;spi sběrnice;automatizace měření;měřící pracoviště
Klíčová slova v dalším jazyce: ocxo oscillators;temperature stabilized oscillators;spi bus;measurement automatization;measuring site
Abstrakt: V současné komunikační a radarové technice ve vysokofrekvenčních pásmech je potřeba zajistit vysokou přesnost a spolehlivost elektronických zařízení. Pro zajištění těchto vysokých nároků je potřeba sestavit, otestovat a provést kontrolu jakosti výrobku. Cílem této práce je navrhnout a realizovat měřicí systém pro ověření parametrů teplotně stabilizovaného krystalového oscilátoru (Oven Controlled Crystal Oscillator, OCXO), které jsou klíčovou součástí těchto vysokofrekvenčních systémů. Navržený systém umožní obsluze urychlit a zjednodušit měření testovaného přípravku. Zjištěné hodnoty se automaticky zapisují do protokolu, který stanovuje přesnost, spolehlivost a kvalitu výrobku. Pro návrh a realizaci této práce byly použity programy a přístroje společnosti Rohde&Schwarz. Výsledkem je funkční měřicí systém, který ověří správnost desky plošných spojů OCXO oscilátoru a vyhodnotí parametry, které musí deska splňovat podle měřicího předpisu zadaného společností Rohde&Schwarz.
Abstrakt v dalším jazyce: In current communication and radar technology in high-frequency bands, it is necessary to ensure high accuracy and reliability of electronic devices. To achieve these high demands, the product must be assembled, tested and quality checked. The goal of this work is to design and implement a measurement system for verifying the parameters of OCXO oscillators, a key part of these high-frequency systems. The designed system will allow the operator to speed up and simplify the measurement of the tested device. The measured values are automatically recorded in a log that determines the accuracy, reliability and quality of the product. Programs and equipment from Rohde&Schwarz were used for the design and implementation of this work. The result is a functional measurement system that verifies the correctness of the OCXO oscillator circuit board and evaluates parameters that correspond to the measurement prescription set by Rohde&Schwarz.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KEI)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_Merici_system_pro_overeni_parametru_OCXO_oscilatoru.pdfPlný text práce3,18 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
PosudekOponentaSTAG.pdfPosudek oponenta práce60,49 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
PosudekVedoucihoSTAG.pdfPosudek vedoucího práce59,56 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce42,03 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/53534

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.