Název: Standardizace postupů vývoje produkčních systémů sériových dodavatelů automobilového průmyslu – systematická literární rešerše
Autoři: Knapp, Filip
Šimon, Michal
Citace zdrojového dokumentu: Průmyslové inženýrství 2023: Mezinárodní studentská vědecká konference: 25.-26.říjen 2023, Plzeň, s. 28-45.
Datum vydání: 2023
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: konferenční příspěvek
conferenceObject
URI: http://hdl.handle.net/11025/55009
ISBN: 978-80-261-1198-6
Klíčová slova: automobilový průmysl;standardizace;literární rešerše
Klíčová slova v dalším jazyce: automotive;standardization;literary research
Abstrakt: Článek pojednává o problematice standardizace postupů projektového managementu vývojových aktivit sériových dodavatelů automobilového průmyslu. Vývojové aktivity mají kritický význam pro zajištění výsledné kvality vyvíjených produktů a souvisejících výrobních systémů při dodržení cílových nákladů. Za klíč k jejich úspěšnému řízení je považováno využívání moderních postupů projektového managementu. Aby však postupy projektového managementu byly skutečně efektivní, zřejmé a transparentní, musí dodavatelské podniky postupy PM řádně standardizovat. Ucelený oborový standard PM v automobilovém průmyslu, který by dodavatelům automobilového průmyslu dával potřebný návod a základ pro standardizaci, však chybí. Absence oborového standardu projektového managementu byla identifikována jako mezera současného stavu znalostí a pro její vyplnění byly definovány konkrétní kroky standardizace. Tento článek popisuje jeden z jejích počátečních kroků, systematickou literární rešerši dostupných zdrojů, které se problematikou zabývají a které dodavatelským podnikům poslouží jako cenný základ pro standardizaci. Pro úspěšný projektový management je nezbytné, aby byla současně ošetřena kvalita procesů projektu a kvalita produktu projektu. Výsledky rešerše ukazují, že pro ošetření kvality procesů projektu jsou vhodné obecné standardy projektového managementu, pro ošetření kvality produktu projektu oborové standardy projektového managementu automobilového průmyslu. Příspěvek v rámci obou skupin jednotlivé publikace podrobněji rozebírá a doporučuje, k jakému účelu jsou vhodné.
Práva: © Západočeská univerzita v Plzni, autoři
Vyskytuje se v kolekcích:Průmyslové inženýrství 2023
Průmyslové inženýrství 2023

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
978-80-261-1198-6 (FINAL)-uvod.pdfPlný text624,36 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
978-80-261-1198-6 (FINAL)-35-52.pdfPlný text242,51 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/55009

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.