Název: Udržitelný rozvoj obcí
Další názvy: Sustainable development of municipalities
Autoři: Halamová, Tereza
Vedoucí práce/školitel: Hejduková Pavlína, Ing. Ph.D.
Oponent: Pokorný Jan, Ing. Mgr.
Datum vydání: 2024
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/55692
Klíčová slova: obce;udržitelnost;rozvoj;udržitelný rozvoj;městys;rozvojové oblasti;swot analýza;indikátory;peruc
Klíčová slova v dalším jazyce: municipalities;sustainability;development;sustainable development;township;development areas;swot analysis;indicators;peruc
Abstrakt: Tato diplomová práce se zaměřuje na problematiku udržitelného rozvoje na úrovni obcí. Cílem práce je vyhodnocení naplňování pilířů a indikátorů udržitelného rozvoje na příkladu konkrétního městyse a jeho místních částí. Pro analytickou část diplomové práce byl zvolen městys Peruc. Pro dosažení uvedeného cíle jsou zvoleny dílčí postupy a metody jako je zpracování teoretických východisek, představení základních aspektů městyse Peruc a jeho místních částí, realizace dotazníkového šetření jako doplňkový nástroj pro obyvatele, analýza dokumentů udržitelného rozvoje, výběr vhodných indikátorů udržitelnosti a jejich aplikace s využitím vlastních výpočtů. Vyhodnocení návrhů vychází z výsledků indikátorů udržitelnosti, SWOT analýzy, strategického dokumentu a dotazníkového šetření na úrovni obyvatel.
Abstrakt v dalším jazyce: This master's thesis focuses on the issue of sustainable development at the municipal level. The aim of the thesis is to evaluate the fulfillment of the pillars and indicators of sustainable development using the example of a specific township and its local parts. The township of Peruc was chosen for the analytical part of the thesis. Partial procedures are chosen to achieve the stated goal and methods such as elaboration of theoretical starting points, presentation of basic aspects of the township of Peruc and its local parts, implementation of a questionnaire survey as an additional tool for residents, analysis of sustainable development documents, selection of suitable sustainability indicators and their application using own calculations. The evaluation of proposals is based on the results of sustainability indicators, SWOT analysis, strategic document and questionnaire surveys at the resident level.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KFU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_Halamova_K22N0138P.pdfPlný text práce4,44 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Halamova_VP.pdfPosudek vedoucího práce129,67 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Halamova_OP.pdfPosudek oponenta práce521,6 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce38,64 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/55692

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.