Název: Hodnocení shody mezi hodnotitely při histologické kvantifikaci nálezu mikroorganismu Helicobacter pylori v biopsii sliznice žaludku.
Další názvy: Evaluation of the sameness between the evaluators in histological quantification of the finding of the microorganism Helicobacter pylori in gastric mucosa biopsy.
Autoři: Lomozová, Markéta
Vedoucí práce/školitel: Ondič Ondrej, MUDr. Ph.D.
Oponent: Čedíková Miroslava, Doc. MUDr. Ph.D.
Datum vydání: 2024
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/55745
Klíčová slova: bakterie;helicobacter pylori;histologie;warthin-starry;giemsa;žaludek;sliznice;biopsie;gastritida
Klíčová slova v dalším jazyce: bacteria;helicobacter pylori;histology;warthin-starry;giemsa;mucosa;biopsy;stomach;gastritis
Abstrakt: Bakalářská práce se zabývá kvantitativní shodou počtu mikroorganismů Helicobacter pylori mezi hodnotícími v biopsiích sliznice žaludku obarvenými metodami Warthin-Starry a Giemsa. Práce za pomoci statistického zhodnocení poukazuje na lepší viditelnost bakterií ve vzorcích barvených metodou Warthin-Starry.
Abstrakt v dalším jazyce: The Bachelor's thesis looks at the quantitative match of the number of Helicobacter pylori microorganisms among those assessed in gastric mucosal biopsies dyed by warthin-starry and Giemsa methods. The work, aided by statistical evaluation, points to better visibility of bacteria in samples coloured by the Warthin-Starry method.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KAZ)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Lomozova_Marketa_ZL_BP.pdfPlný text práce2,82 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Lomozova_VP.pdfPosudek vedoucího práce304,1 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Lomozova_OP.pdfPosudek oponenta práce339,45 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Lomozova.pdfPrůběh obhajoby práce97,73 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/55745

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.