Název: "Mé snové alter ego" - cyklus fotografických koláží zachycujících vlastní 'snovou realitu' vybudovanou za pomoci lucidního snění
Další názvy: Photography montage - "My dream alter ego"
Autoři: Korchová, Alena
Vedoucí práce/školitel: Mašek, Jan
Oponent: Komzáková, Martina
Datum vydání: 2014
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/12281
Klíčová slova: fotomontáž;fotografie;surrealismus;symboly;sen;lucidní sny;společnost;realita
Klíčová slova v dalším jazyce: photomontage;photography;surrealism;symbols;dream;lucid dreams;society;reality
Abstrakt: Výstupem této magisterské diplomové práce je cyklus 8 barevných fotomontáží o rozměrech 50 x 50 cm, zachycujících mou vlastní "snovou realitu" a inspirovaných surrealismem a symbolismem. Teoretickou část práce lze rozdělit na tři části. První část se zabývá sny obecně a speciálním typem snů zvaných lucidní sny. Poté se věnuje problematice snu v umění, nastiňuje dva nejznámější umělecké směry zabývající se sny, surrealismus a symbolismus, a přikládá několik ukázek od autorů přiklánějících se k těmto směrům. Následně navazuje popisem fotomontáží, možnostmi v technickém zpracování fotomontáží a jako příklad udává několik autorů. Téma fotomontáže je dále rozvinuto v kapitole surrealistická fotomontáž jako nejideálnější způsob tvorby fotomontáže snu. Druhá část teoretické práce se zabývá mou tvorbou, postupem práce a popisem jednotlivých montáží. Poslední část práce obsahuje dva navržené projekty zaměřené na tvorbu fotomontáže.
Abstrakt v dalším jazyce: The result of this master thesis is a series of 8 color photomontages with dimensions of 50 x 50 cm, depicting my own "dream reality" and inspired by surrealism and symbolism. The theoretical part of the work can be divided into three parts. The first part deals with dreams in general and a special type of them called lucid dreams. Then it deals with the issue of a dream in art with the two most famous art styles working with dreams, surrealism and symbolism, and give several examples. Then follows a general description of photomontages, technical processing of photomontages and several examples from authors of photomontages. The theme montage is further developed in the chapter surreal photomontage as the most ideal way how to depict dreams by photography. The second part of the theoretical work deals with my own work, the procedures, techniques and a description of each montage and its idea. The last part contains of two proposed projects aimed at creating photo collages.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KVK)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP text.pdfPlný text práce1,52 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
SCAN - Korchova Alena - vedouci - Masek - 2014.pdfPosudek vedoucího práce880,83 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
SCAN - Korchova Alena - oponent - Komzakova - 2014.pdfPosudek oponenta práce1,58 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Prubeh obhajoby - Korchova Alena 2014.pdfPrůběh obhajoby práce373,58 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/12281

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.