Název: Dítě s ADHD v mateřské škole
Další názvy: Children with ADHD in nursery school
Autoři: Šrámková, Lucie
Vedoucí práce/školitel: Šámalová, Kateřina
Oponent: Holečková, Monika
Datum vydání: 2014
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/12923
Klíčová slova: ADHD;mateřská škola;předškolní věk;hyperaktivita;impulzivita;porucha pozornosti;výchova;rodina
Klíčová slova v dalším jazyce: ADHD;kindergarten;pre-school age;hyperactivity;impulsivity;attention deficit disorder;education;family
Abstrakt: Tématem této práce je syndrom ADHD a jeho projevy u předškolních dětí, které navštěvují mateřskou školu. Cílem práce bylo shrnout základní informace o tomto onemocnění získané četbou odborné literatury a zmapovat projevy ADHD u dětí v mateřské škole. Práce je rozdělena na tři části. První kapitola je teoretická, vymezuje pojem ADHD, charakterizuje typické projevy poruchy, úskalí diagnostiky, léčbu a terapii. V druhé kapitole je popsána osobnost a vývoj dítěte s ADHD v předškolním věku a jeho chování v sociálních vztazích. Poslední kapitola je praktická, a podává nám náhled na projevy poruchy pozornosti s hyperaktivitou a impulzivitou v prostředí mateřské školy prostřednictvím případových studií, které byly vytvořeny na základě analýzy psychologických a pedagogických materiálů jednotlivých dětí a dlouhodobějšího pozorování. V závěru jsou uvedeny charakteristiky navštívených mateřských škol.
Abstrakt v dalším jazyce: The topic of my work is ADHD syndrom and its displays at pre-school age. The aim of my work is to summarize basic information about ADHD disease gained by reading refrence books and to find out ADHD displays at pre-school age. My work has three sections. The first chapter is theoretical and describes the ADHD term, typical displays, difficulties with diagnostics, a treatment and a therapy. The second chapter describes and ADHD child´s personality, development and behaviour in social relationships at pre-school age. The last chapter is practical and desribes attention deficit disorder associated with hyperactivity and impulsive behaviour at pre-school age by case studies which were created from an analysis of psychological and pedagogical materials for individual children and by long-term observation. There are listed pre-schools which I visited at the end.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KPS)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP Lucie Sramkova.pdfPlný text práce1,41 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Sramkova - vedouci.pdfPosudek vedoucího práce255,86 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Sramkova - oponent.pdfPosudek oponenta práce358,34 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Sramkova - prubeh obhajob.pdfPrůběh obhajoby práce81,52 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/12923

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.