Název: Strategické řízení ve firmě
Další názvy: Strategic driving in company
Autoři: Strejcová, Irena
Vedoucí práce/školitel: Šlechtová, Yvona
Oponent: Šrutova, Evženie
Datum vydání: 2014
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/13341
Klíčová slova: konkurenceschopnost podniku;strategická analýza;SWOT analýza;STEP analýza;Porterova analýza pěti sil
Klíčová slova v dalším jazyce: company competitiveness;strategic analysis;SWOT analysis;STEP analysis;Porter´s analysis of five forces
Abstrakt: Předkládaná bakalářská práce je zaměřena na analýzu konkurenceschopnosti podniku RYOR a.s. V teoretické části bakalářské práce popisuji jednotlivé metody strategického plánování, koncepty strategického řízení a analýzy. Velkou pozornost věnuji popisu základních analýz potřebných pro definování strategického plánu podniku. Teoretická část je sepsána s ohledem na konkrétní podnik uvedený v praktické části. V praktické části jsem se zaměřila na návrh doporučených strategií pro firmu RYOR a.s. Samotnému návrhu předchází detailní analýza firmy, její pozice na trhu, zmapování konkurence, zákazníků, rozbor silných a slabých stránek firmy a analýza makroprostředí pro firmu RYOR a.s.
Abstrakt v dalším jazyce: The submitted bachelor´s thesis concentrates on the analysis of competitiveness of the company RYOR a.s. In the theoretical part of my bachelor´s thesis I describe individual methods of strategic planning, conceps of strategic management and analysis. I pay close attention to the description of basic analyses needed for defining the strategic plan of the company. The theoretical part is drawn up with respect to the particular company mentioned in the practical part. In the practical part I focused on making the proposal of the recommended strategies for the company RYOR a. s. The proposal itself is preceded by the detailed analysis of the company, its position on the market, mapping competition, costumers, analysis of strengths and weaknesses of the company and the analysis of the macro-environment for the company RYOR a.s.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KPM)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BK.pdfPlný text práce1,14 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Strejcova I. - V.PDFPosudek vedoucího práce575,13 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Strejcova I. - O.PDFPosudek oponenta práce638,17 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Strejcova prubeh.PDFPrůběh obhajoby práce213,58 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/13341

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.