Název: Výroba briket ze starého papíru - výukový program
Další názvy: Manufacture of briquettes from waste paper - educational software
Autoři: Křivánek, Aleš
Citace zdrojového dokumentu: HONZÍKOVÁ, Jarmila ed.; KROTKÝ, Jan ed. Olympiáda techniky Plzeň 2012 24.–25.5. 2011: sborník příspěvků z mezinárodní studentské odborné a vědecké konference. 1. vyd. Plzeň: Západočeská univerzita v Plzni, 2011, s. [85-92]. ISBN 978-80-261-0002-7.
Datum vydání: 2011
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: konferenční příspěvek
conferenceObject
URI: http://www.olympiadatechniky.zcu.cz/@2011/download.htm
http://hdl.handle.net/11025/16901
ISBN: 978-80-261-0002-7
Klíčová slova: papírové brikety;lis na brikety;didaktická pomůcka
Klíčová slova v dalším jazyce: paper briquettes;press for briquettes;didactic tool
Abstrakt: Námětem této práce bylo vytvoření vhodného postupu výroby papírových briket s ohledem na 2. stupeň základní školy. K tomu účelu byl zkonstruován i lis na výrobu těchto briket. Součástí práce bylo také vytvoření výzkového programu v podobě internetových stránek, které jsou doplněny i o instruktážní videa postupu výroby. Součástí práce bylo také praktické měření emisí a několik pokusů, které jdou realizovat na základní škole. Ověřili jsme si, že výroba takovýchto briket je možná a že výsledný produkt lze použít pro vytápění. Musíme ovšem dodržet určitá pravidla pro výrobu i výběr surovin, která jsou zmíněna dále v práci.
Abstrakt v dalším jazyce: The theme of this work was to develop a suitable manufacturing process of paper briquettes with respect to Primary School. The press has been designed to produce the briquettes. The work was also a tutorial in the form of web pages that are added as well as instructional video production process. In the work was also part of practical emission measurements and several experiments which we can realize on an elementary school. We have verified that the production of such briquettes is possible and that the resulting product can be used for heating. We have to meet certain rules for production and selection of raw materials, which are mentioned in the work.
Práva: © Západočeská univerzita v Plzni
Vyskytuje se v kolekcích:Olympiáda techniky Plzeň 2011
Olympiáda techniky Plzeň 2011

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Krivanek.pdfPlný text866,27 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/16901

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.