Název: Vliv okolí podniku na konkrétní podnik
Další názvy: Influence of surroundings on a specific company
Autoři: Kojzar, Václav
Vedoucí práce/školitel: Špicar, Radim
Oponent: Šimonová, Lenka
Datum vydání: 2015
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/18476
Klíčová slova: okolí podniku;prvky okolí;podnik;vliv;analýza okolí podnik
Klíčová slova v dalším jazyce: company´s surroundings;elements of environment;company;influence;analysis of business environs
Abstrakt: Cílem této bakalářské práce je analyzování vlivu okolí na konkrétní společnost; provedení Pest analýzy popisující jednotlivé vlivy makroprostředí na společnost PEAL, a.s.; sestavení Porterovy analýzy pěti sil mapující jednotlivé vlivy mezoprostředí na společnost; zhodnocení současných a budoucích příležitostí a hrozeb; zamyšlení se nad dalším vývojem podniku a navržení opatření pro zvýšení jeho konkurenceschopnosti. Tato bakalářská práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část popisuje například prvky okolí podniku, charakteristiky jednotlivých vlivů okolí podniku a metody jejich zkoumání. Praktická část této práce se mimo jiné zabývá analýzou jednotlivých vlivů okolí na společnost PEAL a.s., dále zamyšlením se nad dalším vývojem podniku a vytvořením opatření pro zvýšení jeho konkurenceschopnosti.
Abstrakt v dalším jazyce: The aim of this bachelor thesis is to analyze the influence of the bussines environment on a particular company; elaborate the Pest analysis describing the effects of macro-environment on the corporation PEAL Inc.; compile Porter five forces analysis mapping mezo-environment's individual effects on presented association and evaluate current and future opportunities and threats; and eventually, predict further development and suggest measures to increase its competitiveness. This paper is divided into theoretical and practical part. The theoretical part describes , for example, elements of the company'ssurroundings, characteristics of individual effects from thefirm's environment and methods of their investigation. The practical part , among other things, deals with the analysis of individual influences from PEAL's Inc. environment and tries to suggest actions in order to increase its competitivenes, considering possible future development.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KPM)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_kojzar_2015.pdfPlný text práce1,48 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
vedouci-BP_kojzar_VP.pdfPosudek vedoucího práce1,19 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
oponent-BP_kojzar_OP.pdfPosudek oponenta práce559,3 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
obhajoba-kojzar_BP.PDFPrůběh obhajoby práce885,23 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/18476

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.