Název: Vliv okolí podniku na konkrétní podnik
Další názvy: The influence of surroundings on a specific company
Autoři: Bešťáková, Petra
Vedoucí práce/školitel: Skálová, Petra
Oponent: Jiřincová, Milena
Datum vydání: 2015
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/18539
Klíčová slova: okolí podniku;pestle analýza;porterův model pěti sil;swot analýza;velkoobchod;mawi 3000 spol. s r. o.
Klíčová slova v dalším jazyce: company's surroundings;pestle analysis;porter's five forces model;swot analysis;wholesale;mawi 3000 spol. s r. o.
Abstrakt: Tématem předložené bakalářské práce je vliv okolí podniku na konkrétní podnik. Cílem tedy je analyzovat vlivy okolí, které působí na společnost MAWI 3000, a navrhnout opatření ke zlepšení konkurenceschopnosti. První část práce se věnuje představení podniku a zhodnocení jeho současné situace. V této části je také teoreticky popsáno okolí podniku a je rozděleno na vnitřní a vnější. Druhá a třetí část práce se zabývá analýzou makrookolí a mikrookolí. Vliv vnějšího okolí je analyzován pomocí PESTLE analýzy. Pro analýzu vlivu konkurence, substitutů, dodavatelů a odběratelů je využit Porterův model pěti sil. Ve čtvrté části práce je na základě provedených analýz zpracována SWOT analýza společnosti MAWI 3000. V závěru práce jsou navržena opatření ke zlepšení konkurenceschopnosti společnosti.
Abstrakt v dalším jazyce: The subject of this bachelor thesis is the influence of surroundings on specific company. Thus, the aim is to analyse the surrounding's influences that affect the company MAWI 3000 spol. s r. o., and to propose measures to improve its competitiveness. The first part is devoted to presentation and assessment of its current situation. This section also describes the company's surroundings from the theoretical point of view and divides it into internal and external. The second and the third part deal with the analysis of the macro- and micro- surroundings. The influence of the external surroundings is analysed using PESTLE analysis. For the analysis of the impact of competition, substitutes, suppliers and customers, the Porter's five forces model is used. In the fourth section, the SWOT analysis of the company MAWI 3000 spol. s r. o. is elaborated. The conclusion is devoted to the proposed measures to improvement of the company's competitiveness.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KPM)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_Bestakova_K12B0187P.pdfPlný text práce1,89 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
vedouci-BP_bestakova_VP.pdfPosudek vedoucího práce571,14 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
oponent-BP_bestakova_OP.pdfPosudek oponenta práce580,88 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
obhajoba-bestakova_BP.PDFPrůběh obhajoby práce741,89 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/18539

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.