Název: Literatura pro HV v MŠ po roce 2010 (průzkum trhu včetně reedic)
Další názvy: The literature for the usage at Music in a kindergarten after 2010 (an exploration of a market including the reeditions)
Autoři: Nováková, Eliška
Vedoucí práce/školitel: Lišková, Štěpánka
Oponent: Mandysová, Daniela
Datum vydání: 2015
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/19754
Klíčová slova: literatura;hudební výchova;mateřská škola;děti předškolního věku;průzkum trhu;hudební činnosti;rámcový vzdělávací program
Klíčová slova v dalším jazyce: literature;music;kindergarten;preschool children;exploration of a market;musical activities;educational program
Abstrakt: Tato bakalářská práce se zabývá zmapováním literatury, určené pro hudebně výchovnou práci v mateřské škole, vydané po roce 2010, včetně jejích reedic. Práce je rozdělena na tři části. První část rozebírá témata RVP PV a jeho oblasti, čtyři druhy hudebních činností a hudební vývoj dítěte v předškolním věku, a to v návaznosti na hudební výchovu v mateřské škole. V druhé části je metodou analýzy dokumentů kvalitativně zkoumán vybraný vzorek literatury v kontextu se třemi stanovenými kritérii. Těmi jsou návaznost obsahu zkoumané literatury na RVP PV a jeho oblasti, zaměření jejího obsahu na jednotlivé druhy hudebních činností a obsah této literatury v kontextu s věkem dětí v mateřské škole. Třetí část je věnována kvantitativnímu terénnímu výzkumu, který metodou dotazníků mapuje využitelnost zkoumaných titulů ve výuce hudební výchovy v praxi plzeňských a příbramských mateřských škol.
Abstrakt v dalším jazyce: The bachelor thesis is about mapping of the literature after the year 2010 including re editions related to musically educational work in a kindergarten. The thesis is considered from three parts. "RVP PV" and its parts, four types of musical activities and musical development of the child in preschool age related to musical education in a kindergarten are analysed in the first part. In the second part, there is the selected sample of the literature qualitatively researched by the analysis of documents in the context of three established criteria. Those criteria are following: Context of the content of the mentioned literature and "RVP PV" and its parts; Context of the content of the mentioned literature and types of musical activities; Context of the content of the mentioned literature and the preschool age. The third part is related to a quantitative research, the method of questionnaires is used to map the usability of selected samples during the education of musics in practice in selected kindergartens in Příbram and Plzeň.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KHK)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Novakova Eliska_Literatura pro HV v MS po roce 2010.pdfPlný text práce1,19 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
vedouci-Novakova_hodnoceni_vedouciho_BP_Liskova.pdfPosudek vedoucího práce1,02 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
oponent-Novakova_posudek_oponenta_BP_Mandysova.pdfPosudek oponenta práce785,42 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
obhajoba-Novakova_obhajoba.pdfPrůběh obhajoby práce270,58 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/19754

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.