Název: Návrh a kvalifikace oprav svarových spojů na JE metodou WELD OVERLAY
Autoři: Norek, Michal
Vedoucí práce/školitel: Kříž Antonín, Prof. Dr. Ing.
Datum vydání: 2017
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/26927
Klíčová slova: weld overlay;opravy svarů na je;mezi krystalové koroze;horké trhliny;inconel 52m;heterogenní svarové spoje;ocel 22k;zkoušky koroze.
Klíčová slova v dalším jazyce: weld overlay;repairs of welds;among the crystalline corrosion;hot cracks;inconel 52m;heterogeneous welds;22k steel;corrosion tests.
Abstrakt: Tato diplomová práce se zabývá novým způsobem oprav svarových spojů na JE v České republice. Nová metoda oprav svarových spojů je efektivnější a rychlejší než původní metody oprav. Principem je, že se provede návar na původní svarový spoj, kde byla indikována trhlina a tento návar vytvoří bandáž k zastavení šíření trhliny. Metoda se testuje pro materiály 22K a 08Ch18N10T. Jako přídavný materiál je použit Inconel 52M. Zkušební vzorky jsou vyrobeny ve stejném měřítku jako originální vzorky. Na vzorcích se provádí různé testy například: vyhodnocování makrostruktury a mikrostruktury, měření tvrdosti, zkouška rázem v ohybu, zkoušky mezi krystalové koroze a zkoušky koroze. Nakonec jsou naměřené výsledky porovnány a diskutovány.
Abstrakt v dalším jazyce: This thesis solves the new method of repair of welds. This method of repair is named WOL (overlay). The new method is more economical and cheaper than current method. The principle of the WOL method is the overlay weld on original weld, where the defect is indicated. In the Czech nuclear power plant the Russian materials are used. These are carbon steel 22K and austenitic steel 08Ch18N10T. The most common types of welds are the heterogeneous or the homogenous welds. Inconel 52M is used as the weld metal. The samples are made in a scale as the original weld on the steam generator. On the sample are executed the different tests. To give an example, these are the macrostructure, the microstructure, the hardness measurement and notch toughness test. The master problem with welds are the intergranular corrosion. Among the crystalline corrosion are performed several tests. Finally the results are compared and assessed.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KMM)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Norek_DP_2017.pdfPlný text práce5,58 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
hodnoceni - NOREK.pdfPosudek vedoucího práce937,74 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
posudek - NOREK.pdfPosudek oponenta práce1,15 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BK - NOREK.pdfPrůběh obhajoby práce553,76 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/26927

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.