Full metadata record
DC pole | Hodnota | Jazyk |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Vice William Bradley, Ph.D. | |
dc.contributor.author | Císlerová, Petra | |
dc.date.accepted | 2017-9-13 | |
dc.date.accessioned | 2018-01-15T15:03:14Z | - |
dc.date.available | 2016-6-17 | |
dc.date.available | 2018-01-15T15:03:14Z | - |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.date.submitted | 2017-6-30 | |
dc.identifier | 69771 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11025/27380 | |
dc.description.abstract | Téma mojí bakalářské práce je: Spojené státy americké: Mnoho rozdílných zemé v jedné. Americká kuchyně. Ve své práci jsme se snažila shrnout hlavní rysy americké kuchyně. Jako zářný příklad americké kuchyně jsem zvolila Louisianskou kuchyni. Podle mého názoru louisianský styl vaření representuje povahu amerických zvyklostí spojených s jídlem a vlastně celou kulturu. Zaměřila jsem se na ikonická jídla, jejich historii a současný styl podávání. Na začátku práce jsem chtěla ukázat hlavní vlivy zahraničních kultur jako je francouzská, španělská, africká nebo italská protože každá z nich ovlivnila výběr surovin, směsi koření a postupy při vaření. Tato práce je rozdělena do dvou hlavních částí. První je o Louisianě a její kuchyni a historii. Druhá pak obsahuje informace o jídle ve Spojených státech amerických obecně | cs |
dc.format | 40 s. (59 342 znaků) | cs |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | en | en |
dc.publisher | Západočeská univerzita v Plzni | cs |
dc.relation.isreferencedby | https://portal.zcu.cz/StagPortletsJSR168/CleanUrl?urlid=prohlizeni-prace-detail&praceIdno=69771 | - |
dc.rights | Plný text práce je přístupný bez omezení. | cs |
dc.subject | kuchyně | cs |
dc.subject | gastronomie | cs |
dc.subject | jídlo | cs |
dc.subject | kultura | cs |
dc.subject | usa | cs |
dc.subject | vliv. | cs |
dc.title | Spojené státy americké: mnoho různých zemí v jedné - americká kuchyně | cs |
dc.title.alternative | USA: many different countries in one - American cuisine | en |
dc.type | bakalářská práce | cs |
dc.thesis.degree-name | Bc. | cs |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Západočeská univerzita v Plzni. Fakulta pedagogická | cs |
dc.thesis.degree-program | Specializace v pedagogice | cs |
dc.description.result | Neobhájeno | cs |
dc.rights.access | openAccess | en |
dc.description.abstract-translated | The topic of this undergraduate thesis is The USA: Many different countries in one American cuisine. In my thesis I tried to summarize the main features of American cuisine. As the lighting guide of American melting-pot cuisine I have chosen Louisiana cuisine. In my opinion Louisiana cooking style represents the character of American eating habits and whole culture. I focused on iconic dishes, their history and contemporary style of serving. In the beginning I wanted to show the main influences of foreigner cultures as French, Spanish, African or Italian because each of them affected the choice of ingredients, mixture of seasoning and cooking techniques. The thesis is divided into two main groups. The first one is about Louisiana cuisine and its history. The second contains information about food in the United States of America in general. | en |
dc.subject.translated | cuisine | en |
dc.subject.translated | gastronomy | en |
dc.subject.translated | food | en |
dc.subject.translated | culture | en |
dc.subject.translated | usa | en |
dc.subject.translated | influence. | en |
Vyskytuje se v kolekcích: | Bakalářské práce / Bachelor´s works (KAN) |
Soubory připojené k záznamu:
Soubor | Popis | Velikost | Formát | |
---|---|---|---|---|
Bakalarska prace Cislerova.pdf | Plný text práce | 1,49 MB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Cislerova pos Vice ved.pdf | Posudek vedoucího práce | 717,48 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Cislerova pos Tollet opon.pdf | Posudek oponenta práce | 880,69 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Cislerova prubeh.pdf | Průběh obhajoby práce | 425,59 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam:
http://hdl.handle.net/11025/27380
Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.