Název: Postavení SO ORP Rokycany v regionálním rozvoji Plzeňského kraje
Další názvy: The position of SO ORP Rokycany in regional development in Pilsen area (SO ORP = districts of municipalities with extended competence)
Autoři: Plzáková, Monika
Vedoucí práce/školitel: Dokoupil Jaroslav, Doc. PaedDr. Ph.D.
Oponent: Preis Jiří, RNDr. Ph.D.
Datum vydání: 2017
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/27725
Klíčová slova: region;regionální rozvoj;rozvojové dokumenty;regionání politika;so orp rokycany;plzeňský kraj
Klíčová slova v dalším jazyce: region;regional development;development documents;regional politics;administrative districts of municipalities with extended competence rokycany;pilsen region
Abstrakt: Tato bakalářská práce se zabývá postavením SO ORP Rokycany v rámci regionálního rozvoje Plzeňského kraje. V první části práce jsou prezentovány teoretická východiska a pojmy související s regionálním rozvojem, v druhé části je pak stručně představen Plzeňský kraj (v němž se sledované území nachází), jeho rozvojové dokumenty a také vybrané charakteristiky SO ORP, které do kraje spadají. Dále následuje kapitola týkající se socioekonomické analýzy SO ORP Rokycany, ve které je region blíže představen a následně srovnáván s Plzeňským krajem. V závěru práce jsou představeny výsledky srovnání SO ORP Rokycany s ostatními SO ORP v kraji a to v souvislosti s Programem rozvoje Plzeňského kraje 2014+. V práci byla využita především analýza statistických dat a metoda komparace.
Abstrakt v dalším jazyce: This bachelor's thesis is about the position of SO ORP Rokycany in regional development in the Pilsen region. In the first part of thesis there are presented theoretical basis and terms related to regional development, in the second part of thesis there is briefly introduced Pilsen region (where the monitored area located), their development documents and selected haracteristics of SO ORP, which come under the region. The next chapter is regarding to socioeconomic analyzis of SO ORP Rokycany, in wich is region closer introduced and then compared to Pilsen region. In the conclusion there are introduced results of comparison of SO ORP Rokycany and the other SO ORPs in region in relation with Program for the development of the Pilsen region 2014+. In this thesis, there were especially used analyzis of statistical data and method of comparison.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KGE)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bakalarska prace_Monika Plzakova.pdfPlný text práce2,1 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Plzakova.PDFPosudek oponenta práce1,05 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Plzakova_0.PDFPosudek vedoucího práce535,96 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Plzakova_1.PDFPrůběh obhajoby práce251,47 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/27725

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.