Název: Dvoufázové kompozity s polymerní reaktoplastickou matricí určené pro elektroizolační prvky a jejich vybrané fyzikálně-mechanické a dielektrické vlastnosti
Další názvy: Two-phase composites with thermoset polymeric matrix for electrical insulation elements and their selected physical-mechanical and dielectric properties
Autoři: Boška, Vít
Vedoucí práce/školitel: Kadlec Petr, Ing.
Oponent: Totzauer Pavel, Ing.
Datum vydání: 2017
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/27798
Klíčová slova: kompozitní materiál;dispergovaná fáze;matrice;vláknové kompozity;polymery;epoxidová pryskyřice;skleněné vlákno;hustota;rázová houževnatost;tvrdost;dielektrická spektroskopie;permitivita.
Klíčová slova v dalším jazyce: composite materials;dispersed phase;matrix;fiber composites;polymers;epoxide resin;fiberglass;density;impact strength;hardness;dielectric spectroscopy;permittivity.
Abstrakt: Tato bakalářská práce je v první části zaměřena na kompozitní materiály a jejich dělení podle druhu matrice a dispergované fáze. Dále je uvedeno využití jejich elektroizolačních vlastností v elektrických strojích a přístrojích. Druhá část je experimentální a zabývá se měřením fyzikálních, mechanických a dielektrických vlastností několika zkušebních vzorků.
Abstrakt v dalším jazyce: This Bachelor's thesis is focused on the composite materials and their categorization according to the type of matrix and dispersed phase in the first part. Furthermore, the usage of dielectric properties of mentioned composites in the electrical machines and devices is stated. Second part is experimental and deals with the measurement physical, mechanical and dielectrical properties of several samples.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s work (KET)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Boska_BP_finalni verze_Dvoufazove kompozity.pdfPlný text práce2,21 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
067121_oponent.pdfPosudek oponenta práce326,06 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
067121_vedouci.pdfPosudek vedoucího práce439,36 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
067121_hodnoceni.pdfPrůběh obhajoby práce195,36 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/27798

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.