Název: Veřejný zájem
Další názvy: Public interest
Autoři: Wittner, Marek
Vedoucí práce/školitel: Louda Tomáš, JUDr. CSc.
Oponent: Kříž Dominik, JUDr. Ph.D.
Datum vydání: 2017
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/29021
Klíčová slova: české dějiny;sociologie;právní náhled;společnost;ideologie;veřejná správa;byrokracie;veřejný zájem;filozofie;korupce;patologické jevy;ústavní vývoj.
Klíčová slova v dalším jazyce: czech history;sociology;law insight;society;ideology;public administration;bureaucracy;public interest;philosophy;corruption;pathology;constitutional development.
Abstrakt: Práce pojednává o problematice veřejného zájmu a snaží se jej definovat z hlediska sociologického, historického a právního. Jejím cílem je pokusit se vypořádat se s nejasností jeho vymezení za pomoci nového pohledu. Přitom se snaží poukázat na využití veřejného zájmu v historii naší země jako nástroje k prosazení zájmů určitých elit, i jako prostředku k dosažení skutečného obecného pokroku. Zabývá se přitom i jeho nositeli a ospravedlňujícími myšlenkami, jejichž výklad ponechává většinou dosti široký prostor k diskuzím i k opozičním názorům, a to někdy s posunem do obtížně akceptovatelné roviny.
Abstrakt v dalším jazyce: My work deals with the issues of public interest and tries to define it in terms of sociological, historical and legal spheres. Its primary aim is to try to deal with the ambiguity of its vague definition with a different new view. It tries to point out the use of public interest in the history of our country as a primary tool which promoted the interests of certain elites, as well as means to achieve real progress, general good. It deals with the description of its bearers who justified ideas and their own interperation.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KSR)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bakalarska prace - Verejny zajem - Marek Wittner - 2017.pdfPlný text práce1,13 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Wittner - posudek VP.pdfPosudek vedoucího práce563,89 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Wittner - posudek OP.pdfPosudek oponenta práce709,4 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Wittner - protokol BP.pdfPrůběh obhajoby práce322,65 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/29021

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.