Název: Metody měření a řízení výkonnosti podniku a jejich využití v podnikové praxi
Další názvy: The Measurement and Management Models of Performance Enterprise and their use in corporate practice
Autoři: Kouřilová, Veronika
Vedoucí práce/školitel: Dvořáková Lilia, Prof. Ing. CSc.
Oponent: Kronych Jiří, Ing.
Datum vydání: 2018
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/31393
Klíčová slova: ekonomická přidaná hodnota;finanční analýza;moderní ukazatele;tradiční ukazatele;výkonnost podniku
Klíčová slova v dalším jazyce: economic value added;financial analysis;modern indicators;traditional indicators;business performance
Abstrakt: Předložená diplomová práce je zaměřena na analýzu a zhodnocení systému měření a řízení výkonnosti ve vybraném podniku a na základě zjištěných poznatků jsou formulována doporučení ke zlepšení stávajícího stavu. V teoretické části je definován pojem výkonnost a jsou blíže specifikovány tradiční a moderní měřítka výkonnosti. V praktické části je nejprve představena analyzovaná společnost BORGERS CS, spol. s r.o. Následně jsou vybrané metody tradičních měřítek aplikované na reálných datech poskytnuté vybranou společností za období 2013-2017. Na což navazuje zhodnocení výkonnosti podniku prostřednictvím moderního ukazatele ekonomická přidaná hodnota. Poté je provedeno zhodnocení současného systému měření a řízení výkonnosti. A na základě zjištěných poznatků jsou v závěru navržena opatření, která by mohla vést ke zlepšení dosavadního stavu systému.
Abstrakt v dalším jazyce: This diploma thesis is focused on the analysis and evaluation of the system of measurement and performance management in the selected company and on the basis of the findings it is formulated recommendations for improvement of the current state. In the theoretical part, the concept of performance is defined and traditional and modern performance measures are specified. The practical part includes the presentation of selected company BORGERS CS, spol. s r.o. Subsequently, selected methods of traditional scales are applied to the real data, which provided by the selected company for the period 2013-2017. This is followed by an evaluation of the company's performance through a modern indicator of economic added value. Then is performed an evaluation of the current system of measurement and performance management. On the basis of the findings, measures are proposed at the end which could lead to an improvement of the current state of the system.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KFU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_Kourilova.pdfPlný text práce2,81 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Kourilova_VP.pdfPosudek vedoucího práce565,04 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Kourilova_OP.pdfPosudek oponenta práce396,81 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
DP_Kourilova_0.pdfPrůběh obhajoby práce148,57 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/31393

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.