Název: Britain's Current Housing Crisis and Its Social Impact
Další názvy: Britain's Current Housing Crisis and Its Social Impact
Autoři: Kovářová, Lenka
Vedoucí práce/školitel: Tihelková Alice, PhDr. Ph.D.
Oponent: Kumar Alok, M.A.
Datum vydání: 2018
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/31431
Klíčová slova: bytová krize;vlastnické bydlení;obecní bydlení;sociální dopad;"generation rent";bezdomovectví;příspěvek na bydlení;velká británie;trh s byty;"right to buy"
Klíčová slova v dalším jazyce: housing crisis;home ownership;public housing;social impact;generation rent;homelessness;housing benefit;united kingdom;housing market;right to buy
Abstrakt: Tato bakalářská práce se věnuje problematice bytové krize ve Velké Británii a jejími sociálními dopady. Na úvod se teoretická část věnuje vývoji na trhu s bydlením. Dále se zaměřuje na obecní bydlení a bytové vlastnictví a tím popisuje počátek a následný vývoj bytové krize ve Velké Británii. V praktické části je hlavní pozornost věnována sociálním dopadům bytové krize. Hlavní pozornost je věnována výrazným projevům v britské společnosti, kupříkladu jev "Generation Rent", bezdomovectví a potřeba příspěvků na bydlení. Sociální dopad bytové krize ve Velké Británii je zřejmý především kvůli vlivu na dostupnost bydlení, které je nyní možné považovat za cenově ještě nedostupnější. Závěrem práce je shrnutí současné bytové situace ve Velká Británii.
Abstrakt v dalším jazyce: This Bachelor's thesis is concerned with housing crisis in the United Kingdom and its social impact. The theoretical part deals with development in housing market. Further attention is paid to public housing and home ownership and thus it describes inception and subsequent development in housing crisis in the United Kingdom. The practical part deals with social impact of the housing crisis. Main attention is paid to substantial shows in British society, for instance the phenomenon of Generation Rent, homelessness and need of Housing Benefits. The social impact of housing crisis in the United Kingdom is primarily obvious due to its impact on affordability of housing, which is currently possible to perceive even more as unaffordable. Summary of current housing situation in the United Kingdom is included in the end of this Bachelor's thesis.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KAJ)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_Kovarova.pdfPlný text práce579,68 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kovarova - vedouci.pdfPosudek vedoucího práce534,85 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kovarova - oponent.pdfPosudek oponenta práce450,11 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kovarova - obhajoba.pdfPrůběh obhajoby práce244,85 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/31431

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.