Název: Zemní poruchy v distribučních sítích VN, jejich analýza a simulace
Další názvy: Earth faults in distribution HV networks, their analysis and simulation
Autoři: Voráček, Tomáš
Vedoucí práce/školitel: Noháčová Lucie, Doc. Ing. Ph.D.
Oponent: Noháč Karel, Doc. Ing. Ph.D.
Datum vydání: 2018
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/31563
Klíčová slova: sítě vysokého napětí;zemní spojení;uzemnění uzlu sítě;simulace;kompenzovaná síť
Klíčová slova v dalším jazyce: medium voltage system;earth fault;neutral earthing arrangement;simulation;arc-suppression-coil earthing
Abstrakt: Diplomová práce je zaměřena na problematiku zemních poruch v distribučních sítích VN, jejich analýzou a simulací. Teoretická část popisuje začlenění sítí VN do elektrizační soustavy České republiky, rozdělení zemních poruch a rozbor v sítích s různým uzemňovacím systémem nulového uzlu transformátoru. Pro každý způsob uzemnění nulového bodu transformátoru je na zjednodušených schématech proveden matematický popis metodou Fortescue a metodou uzlových napětí. V praktické části jsou výše uvedené výpočetní metody aplikovány na reálný příklad kompenzované distribuční sítě. Výpočty jsou doplněny o simulace zemního spojení v programech Matlab Simulink a Dynast. Závěrem jsou vypočtené hodnoty porovnány s výsledky simulací a simulované průběhy sledovaných veličin porovnány s naměřenou reálnou zemní poruchou.
Abstrakt v dalším jazyce: The thesis deals with earth faults in medium voltage distribution networks, their analysis, and simulation. The theoretical part of the thesis describes the MV networks in the Czech power system, types of the earth faults, fault conditions in networks with a different neutral earthing arrangement. For each neutral earthing arrangement, a mathematical description of fault conditions is performed by using simplified equivalent circuits, and the Fortescue and the node voltage method. In the practical part, the above-mentioned methods are applied for calculation of the earth-fault conditions in a real network grounded through arc suppression coil. The calculations are complemented by simulations of the earth fault in the Matlab Simulink and Dynast simulation tool. Finally, the calculated values are compared with the simulation results and the simulated waveforms are compared with the output of real earth fault measurement.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KEE)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_Zemni_poruchy_v_distribucnich_sitich_VN_Voracek.pdfPlný text práce30,4 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
074984_oponent.pdfPosudek oponenta práce360,36 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
074984_vedouci.pdfPosudek vedoucího práce395,67 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
074984_hodnoceni.pdfPrůběh obhajoby práce261,83 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/31563

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.