Název: Plzeňské základní umělecké školy
Autoři: Ungrová, Anna
Vedoucí práce/školitel: Lišková Štěpánka, PhDr. Ph.D.
Oponent: Kuhn Tomáš, Doc. Mgr. Ph.D.
Datum vydání: 2018
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/31626
Klíčová slova: zuš;základní uěmlecké školy;plzeňské zuš;srovnání zuš;historie zuš;zuš bedřicha smetany;zuš chválenická;zuš terezie brzkové;zuš sokolovská;zuš elementária
Klíčová slova v dalším jazyce: basic art school;basic;art;school;pilsen's schools
Abstrakt: Tato bakalářská práce je věnována Základním uměleckým školám v Plzni. První kapitola seznamuje čtenáře se ZUŠ v Plzni. Druhá kapitola se věnuje ZUŠ B. Smetany, třetí kapitola se věnuje ZUŠ Chválenická, čtvrtá kapitola se věnuje ZUŠ T. Brzkové, pátá kapitola se věnuje ZUŠ Sokolovské a šestá kapitola se věnuje soukromé ZUŠ Elemetária. V každé kapitole o škole se věnujeme vývoji, historii, vyučovaným hudebním oborům a souborům. V kapitolách se zmiňujeme o učitelích nebo soutěžích, na kterých žáci školureprezentovali. V závěrečné kapitole se soustředíme na srovnání škol. Především na hudební obory, které se na školách vyučují. Tím čtenářovi nabízíme souhrnný přehled jednotlivých oborů na všech zmíněných školách.
Abstrakt v dalším jazyce: My bachelor thesis is dedicated to the Basic Art Schools in Pilsen. The first chapter introduces the reader to the Basic Art School (ZUŠ) in Pilsen. The second chapter is devoted to the Basic Art School (ZUŠ) B. Smetana, the third chapter is dedicated to the Basic Art school (ZUŠ) Chválenická, the fourth chapter is dedicated to the Basic Art school (ZUŠ) T. Brzková, the fifth chapter deals with the Basic Art school (ZUŠ) Sokolovská and the sixth chapter deals with the private Basic Art school (ZUŠ) Elemetária. In each chapter, we focus on the school's development, history, the taught musical disciplines and ensembles. We also mention the teachers and the competitions in which their pupils represented the school. In the final chapter, we focus on comparing schools, especially the music disciplines that are taught in each schools. We provide the reader with a comprehensive overview of each branch in each of these schools.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KHK)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Ungrova.pdfPlný text práce1,02 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
SCAN_Ungrova Anna_vedouci_Liskova.pdfPosudek vedoucího práce992,73 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
SCAN_Ungrova Anna_oponent_Kuhn.pdfPosudek oponenta práce1,11 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Prubeh obhajoby_Ungrova Anna_2018_0.pdfPrůběh obhajoby práce258,22 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/31626

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.