Název: | Vlastnosti práškových směsí, které jsou používány pro slinování, navařování a rapid prototyping |
Autoři: | Votava, Filip |
Vedoucí práce/školitel: | Bricín David, Ing. |
Oponent: | Špirit Zbyněk, Ing. |
Datum vydání: | 2018 |
Nakladatel: | Západočeská univerzita v Plzni |
Typ dokumentu: | bakalářská práce |
URI: | http://hdl.handle.net/11025/31998 |
Klíčová slova: | aditivní technologie;rapid prototyping;prášková metalurgie;karbid wolframu |
Klíčová slova v dalším jazyce: | additive technology;rapid prototyping;powder metallurgy;tungsten carbide |
Abstrakt: | Tato práce je zaměřena na vyhodnocení základních a technologických vlastností kovových prášků, konkrétně prášků z karbidu wolframu (WC-Co) a kovového ocelového prášku, který sloužil jako etalon, jelikož je určený pro využití v oblasti aditivních technologií. Cílem práce bylo stanovení optimálních vlastností prášku na bázi karbidu wolframu, aby byl použitelný pro rapid prototyping, také známý jako 3D tisk. |
Abstrakt v dalším jazyce: | This thesis is focused on evaluation of basic and technological properties of metal powders, especially tungsten carbide powders (WC-Co) and metallic steel powder, which served as a standard because it is developed for use in the sphere of additive technologies. The aim of the work was to determine optimal properties of a tungsten carbide powder to be able using it for rapid prototyping, also known as 3D printing. |
Práva: | Plný text práce je přístupný bez omezení. |
Vyskytuje se v kolekcích: | Bakalářské práce / Bachelor´s works (KMM) |
Soubory připojené k záznamu:
Soubor | Popis | Velikost | Formát | |
---|---|---|---|---|
FilipVotava_BP.pdf | Plný text práce | 6,13 MB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Posudek-Votava.pdf | Posudek oponenta práce | 551,99 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Hodnoceni-Votava.pdf | Posudek vedoucího práce | 510,01 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Votava-prubeh.pdf | Průběh obhajoby práce | 253,33 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam:
http://hdl.handle.net/11025/31998
Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.