Název: Studie speciálního kolového vozidla s el. pohonem
Další názvy: The study of a special vehicle with electric.drives
Autoři: Cingroš, Martin
Vedoucí práce/školitel: Pittermann Martin, Doc. Ing. Ph.D.
Oponent: Fořt Jiří, Ing. Ph.D.
Datum vydání: 2018
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/32162
Klíčová slova: armádní využití;civilní využití;elektrický pohon;akumulátory;elektrické motory;trakční motory;elektrické měniče;studie speciálního vozidla.
Klíčová slova v dalším jazyce: army use;civil use;electric traction;accumulator;electric motors;traction motors;electrical converters;study of a special vehicle
Abstrakt: Předkládaná bakalářská práce řeší studii speciálního kolového vozidla na elektrický pohon. V rámci bakalářské práce byla provedena rešerše publikovaných informací souvisejících s tématem bakalářské práce a to především na internetu. Bakalářská práce je rozdělena do osmi kapitol. První je věnovaná historii elektrického pohonu v osobní dopravě. Další se zabývá konkrétně realizovanými případy se zaměřením na civilní a vojenské aplikace. Dále se bakalářská práce zaobírá použitými komponenty a elektrickými motory. V následujících kapitolách jsou popsány návrhy několika typických oblastí aplikace daného typu vozidla, včetně modelových příkladů uspořádání mechanické koncepce. Následující kapitoly řeší zdroje energie, koncepci trakčního motoru a jeho měnič. Poslední kapitolou je popis řízení a ovládání. Výsledkem řešení je návrh studie speciálního kolového vozidla s elektrickým pohonem v souladu se zadáním této bakalářské práce.
Abstrakt v dalším jazyce: This bachelor thesis deals with the study of a special wheeled electric vehicle. In the framework of the bachelor thesis, a search was made of published information related to the topic of the bachelor thesis, especially on the Internet. The bachelor thesis is divided into eight chapters. The first is dedicated to the history of electric drive in passenger transport. Another one deals with specifically implemented cases with a focus on civilian and military applications. Further, the bachelor thesis deals with used components and electric motors. The following chapters describe some typical areas of application of a given vehicle type, including model examples of a mechanical concept. The following chapters deal with power sources, the traction engine concept and its inverter. The last chapter is a description of control and regulation.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KEV)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Cingros Martin BP.pdfPlný text práce2,36 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
070764_oponent.pdfPosudek oponenta práce407,39 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
070764_vedouci.pdfPosudek vedoucího práce519,19 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
070764_hodnoceni.pdfPrůběh obhajoby práce187,7 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/32162

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.