Full metadata record
DC pole | Hodnota | Jazyk |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Dokoupil Jaroslav, Doc. PaedDr. Ph.D. | |
dc.contributor.author | Váchal, Ondřej | |
dc.contributor.referee | Posová Darina, RNDr. Mgr. Ph.D. | |
dc.date.accepted | 2018-6-4 | |
dc.date.accessioned | 2019-03-15T10:17:59Z | - |
dc.date.available | 2016-10-21 | |
dc.date.available | 2019-03-15T10:17:59Z | - |
dc.date.issued | 2018 | |
dc.date.submitted | 2018-4-23 | |
dc.identifier | 70686 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11025/32289 | |
dc.description.abstract | Tato bakalářská práce se zabývá prostorovým rozložením restauračních zařízení v Plzni dle nabídky točeného piva. První část práce je věnována teoretickému základu týkající se jak současných trendů ve službách a maloobchodu, tak historií výroby piva v Plzni a vývojem největších lokálních pivovarů Gambrinusem a Pilsnerem Urquellem. Nedílnou součástí práce je i kapitola přibližující lokalizační předpoklady jednotlivých městských částí v závislosti na funkčním využití území. V části, která se věnuje již konkrétním výsledkům, je vyjádřena především lokalizace restauračních zařízení v jednotlivých městských obvodech na území Plzně a cenová hladina desetistupňového piva Gambrinus a dvanáctistupňového Pilsner Urquellu. Zmíněn bude i vliv současných regulatorních zákonů elektronické evidence tržeb a protikuřáckého zákona, které se mohou promítnout ve struktuře současné nabídky. | cs |
dc.format | 71s. | cs |
dc.format.mimetype | application/pdf | |
dc.language.iso | cs | cs |
dc.publisher | Západočeská univerzita v Plzni | cs |
dc.relation.isreferencedby | https://portal.zcu.cz/StagPortletsJSR168/CleanUrl?urlid=prohlizeni-prace-detail&praceIdno=70686 | - |
dc.rights | Plný text práce je přístupný bez omezení. | cs |
dc.subject | pivo | cs |
dc.subject | prostor | cs |
dc.subject | restaurační zařízení | cs |
dc.subject | plzeň | cs |
dc.title | Geografie piva - zhodnocení prostorového rozložení restauračních zařízení v Plzni dle nabídky točeného piva | cs |
dc.title.alternative | The regionalisation of restaurants in Pilsen according to the offer of draft beer | en |
dc.type | bakalářská práce | cs |
dc.thesis.degree-name | Bc. | cs |
dc.thesis.degree-level | Bakalářský | cs |
dc.thesis.degree-grantor | Západočeská univerzita v Plzni. Fakulta ekonomická | cs |
dc.thesis.degree-program | Geografie | cs |
dc.description.result | Obhájeno | cs |
dc.rights.access | openAccess | en |
dc.description.abstract-translated | This bachelor's thesis looks into evaluation of the location of restaurant's facilities in Pilsen according to offers of draught beer. The first part of the thesis is devoted to theoretical base concerning current trends in services and retails trades as well as to history of beer's production in Pilsen. It also pursues a development of the biggest local breweries such as Gambrinus or Pisner Urquell. Integral part of the thesis is chapter approaching localization's precondition of individual parts of the city depending on functional use of territory. The next part already deals with concrete's results which primarily expresses localization of restaurant's facilities in individual districts on the teritory of city Pilsen and this part also applies for price level of ten degree's beer such as Gambrinus and twelve degree's beer such as Pilsner Urquell. Current influence of regulation laws will also be mentioned sales electronic records and anti-smoking law which can appear in structure of current offer. | en |
dc.subject.translated | beer | en |
dc.subject.translated | space | en |
dc.subject.translated | restaurant facilities | en |
dc.subject.translated | pilsen | en |
Vyskytuje se v kolekcích: | Bakalářské práce / Bachelor´s works (KGE) |
Soubory připojené k záznamu:
Soubor | Popis | Velikost | Formát | |
---|---|---|---|---|
Bakalarska-prace-Ondrej-Vachal-final.pdf | Plný text práce | 13,82 MB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Vachal.PDF | Posudek oponenta práce | 664,67 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Vachal_0.PDF | Posudek vedoucího práce | 558,92 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Vachal_1.PDF | Průběh obhajoby práce | 269,38 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam:
http://hdl.handle.net/11025/32289
Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.