Title: Time-didactic board
Other Titles: Časově-didaktické prkénko
Authors: Vonásková, Kristýna
Citation: HONZÍKOVÁ, Jarmila, ed.,; SIMBARTL, Petr, ed. Olympiáda techniky Plzeň 2019: sborník abstraktů z mezinárodní studentské odborné konference: 21.5.–22.5. 2019 Moving Station Pilsen. 1. vyd. Plzeň: Západočeská univerzita v Plzni, 2019, s. 40. ISBN 978-80-261-0872-6.
Issue Date: 2019
Publisher: Západočeská univerzita v Plzni
Document type: konferenční příspěvek
conferenceObject
URI: files.olympiadatechniky.cz/ot2019-abstracts.pdf
http://hdl.handle.net/11025/34712
ISBN: 978-80-261-0872-6
Keywords: didaktická pomůcka;časová osa
Keywords in different language: teaching aid;timeline
Abstract: Didaktická pomůcka je vyrobena z překližky. Jedná se o prkýnko velikosti A4. Aby se pomůcka žákům vešla do tašky. Na prkýnku je znázorněna časová osa s prázdnými políčky. Časová osa znamená, zachycení jednotlivých událostí na přímce v odpovídajících vzdálenostech. Políčka na časové ose dají smazat. Na časové ose je drážka s jezdcem, která ukazuje přesný rok nebo jiné údaje. Je to výborný nástroj pro pochopení vztahů nebo vysvětlení chronologických souvislostí mezi událostmi. Pomůcku lze využít při předmětech matematiky, dějepisu, fyziky, zeměpisu, přírodopisu.
Abstract in different language: The teaching aid is made of plywood. It is an A4-size cutting board. To help the pupil enter the bag. A timeline with blank boxes is shown on the board. Timeline means capturing individual events on a straight line at appropriate distances. You can delete the timeline fields. The timeline has a slider with a slider that shows the exact year or other data. It is an excellent tool for understanding relationships or explaining chronological relationships between events. The tool can be used in mathematics, history, physics, geography, natural history.
Rights: © Západočeská univerzita v Plzni
Appears in Collections:Olympiáda techniky Plzeň 2019
Olympiáda techniky Plzeň 2019

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Vonaskova.pdfAbstrakt313,28 kBAdobe PDFView/Open


Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/11025/34712

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.