Název: Plzeň jako Evropské hlavní město kultury 2015
Další názvy: Pilsen as a European capital of culture 2015
Autoři: Hrnčířová, Dita
Vedoucí práce/školitel: Louda Tomáš, JUDr. CSc.
Oponent: Valeš Lukáš, Doc. PhDr. Ph.D.
Datum vydání: 2019
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/37964
Klíčová slova: plzeň jako evropské hlavní město kultury 2015;plzeň;evropské hlavní město kultury;kultura a kulturní inovace.
Klíčová slova v dalším jazyce: pilsen as a european capital of culture 2015;pilsen;european capital of culture;cultura;culture innovations.
Abstrakt: Tématem této bakalářské práce je Plzeň jako Evropské hlavní město kultury 2015. Cílem této práce je zjištění, zda měl titul EHMK 2015 pozitivní kulturní dopad pro město Plzeň. Dále jsem se snažila ukázat kulturní inovace, které projekt EHMK městu v roce 2015 přinesl. Práce je rozdělena na část teoretickou, která se skládá ze 2 velkých kapitol. Teoretická část představuje město Plzeň. Nedílnou součástí této kapitoly je přiblížení kandidatury města Plzeň o titul Evropské hlavní město kultury 2015 a výběrové řízení. Druhá část je věnována Plzni jako Evropskému hlavnímu městu kultury 2015. Tato kapitola pojednává o procesu výběru EHMK 2015, jeho programu a všech jeho devíti vlajkových projektech. Tato část také obsahuje podkapitoly pojednávající o udržitelných projektech, dobrovolnictví, financování, a především o nově vzniklých budovách v rámci projektu EHMK. Analytická část obsahuje můj výzkum v podobě dotazníkového šetření. V této části jsem shrnula poznatky získané z odpovědí respondentů v dotazníku, který se týkal, jak Plzně obecně, tak základního povědomí o titulu Plzně EHMK v roce 2015. Výzkumu se zúčastnilo 100 respondentů.
Abstrakt v dalším jazyce: The theme of this bachelor thesis is Pilsen as European Capital of Culture 2015. The aim of this work is to find out whether the title of EHMK 2015 has a positive cultural impact for the city of Pilsen. I also tried to show the cultural innovations that the ECOC project brought to the city in 2015. The thesis is divided into a theoretical part, consisting of 2 large chapters. The theoretical part represents the city of Pilsen. An integral part of this chapter is the approximation of the Pilsen candidacy for the title of European Capital of Culture 2015 and the selection procedure. The second part is dedicated to Pilsen as the European Capital of Culture 2015. This chapter deals with the process of selecting the ECOC 2015, its program and all nine of its flagship projects. This section also includes subchapters dealing with sustainable projects, volunteering, funding, and especially new buildings under the ECOC project. The analytical part contains my research in the form of a questionnaire survey. In this part I summarized the findings from the answers of the respondents in the questionnaire, which concerned both Pilsen in general and the basic awareness of the title Pilsen ECOC in 2015. The survey was attended by 100 respondents.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KSR)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bakalarska prace - Plzen - Evropske hlavni mesto kultury 2015 - Dita Hrncirova 2019.pdfPlný text práce2,07 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Hrncirova - Posudek VP.pdfPosudek vedoucího práce628,76 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Hrncirova - posudek OP.pdfPosudek oponenta práce612,81 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Hrncirova - protokol BP.pdfPrůběh obhajoby práce287,7 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/37964

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.