Název: Etika úředního jednání
Další názvy: Ethics of public administration
Autoři: Majerová, Zuzana
Vedoucí práce/školitel: Louda Tomáš, JUDr. CSc.
Oponent: Sequensová Helena, Mgr.
Datum vydání: 2020
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/39970
Klíčová slova: etika;etický kodex;vzdělávání;stížnosti na chování úředníků;interní předpisy;oblékání a líčení úředních osob;etiketa;komunikace;městský úřad v přešticích.
Klíčová slova v dalším jazyce: ethics;code of ethics;education in the field of ethics;complaints about the behavior of officials;internal regulations of personnel;dress and makeup of officials;the basics of etiquette in communication;ethics of official behavior in the town of prestice.
Abstrakt: Bakalářská práce je zaměřená na etiku úředního jednání. Tato práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část popisuje pojmy související s etikou úředního jednání jako je morálka, etika, etický kodex, vzdělávání úředních osob v oblasti etiky, interní instrukce personálního charakteru, korupci a klientelismus, oblékání a líčení úředních osob a základy etikety v komunikaci. V praktické části se autorka zaměřuje na výzkum, kde na základě odpovědí od respondentů zjišťuje v dotazníkovém šetření spokojenost klientů s etikou úředního jednání na městském úřadu v Přešticích.
Abstrakt v dalším jazyce: The bachelor thesis is focused on official negotiation ethic. It is divided into theoretical and practical part. The theoretical part deals with terms connected with etiquette of official negotiation, such as morals, ethic, ethical code, education of officials in the branch of ethic, internal instructions of personal character, bribery and clientelism, clothing and make-up of officials and basics of etiquette in communication. In the practical part the author focuses on the research. In conclusion with the results and answers of responders the author provides information about satisfaction of citizens with official negotiation ethic at the municipal office in Přeštice.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KSR)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bakalarska_prace_etika_uredniho_jednani_final.pdfPlný text práce2,44 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Majerova - posudek VP.pdfPosudek vedoucího práce657,23 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Majerova - posudek OP.pdfPosudek oponenta práce599,17 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Majerova - protokol BP.pdfPrůběh obhajoby práce276,42 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/39970

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.