Full metadata record
DC poleHodnotaJazyk
dc.contributor.advisorLuhanová Lenka, MUDr.
dc.contributor.authorŠárová, Kateřina
dc.contributor.refereeHejdová Jana, Ing.
dc.date.accepted2020-6-2
dc.date.accessioned2020-11-10T00:33:29Z-
dc.date.available2019-6-18
dc.date.available2020-11-10T00:33:29Z-
dc.date.issued2020
dc.date.submitted2020-4-29
dc.identifier84027
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11025/40939
dc.description.abstractBakalářská práce se zabývá alternativními způsoby výživy. Konkrétně se jedná o vegetariánství a veganství. Teoretická část seznámí se základními pojmy, které jsou v této oblasti běžné. Jedná se o rostlinnou stravu a její detailnější rozdělení. Pojmy vegetariánství a veganství. Zmiňuje i nedostatkové aktivní látky, které mohou na této stravě chybět. Praktická část byla vytvořena pomocí rozhovorů, které mi byly sedmi respondenty poskytnuty. Rozhovory probíhaly v kavárnách a veganských restauracích, protože toto prostřední bylo mým respondentům nejbližší a cítili se tak uvolněně, což se poté promítlo i v rozhovorech. Z nich byly vytvořeny myšlenkové mapy, které přehledně znázorňují odpovědi.cs
dc.format84 s. (157 365 znaků)cs
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.language.isocscs
dc.publisherZápadočeská univerzita v Plznics
dc.rightsPlný text práce je přístupný bez omezení.cs
dc.subjectrozhovorcs
dc.subjectveganstvícs
dc.subjectvegetariánstvícs
dc.subjectvýživacs
dc.subjectzdravý životní stylcs
dc.titleVegetariánství a veganství jako alternativní způsoby výživycs
dc.title.alternativeVegetarianism and Veganism as an Alternative Ways of Dietsen
dc.typebakalářská prácecs
dc.thesis.degree-nameBc.cs
dc.thesis.degree-levelBakalářskýcs
dc.thesis.degree-grantorZápadočeská univerzita v Plzni. Fakulta zdravotnických studiícs
dc.thesis.degree-programVeřejné zdravotnictvícs
dc.description.resultObhájenocs
dc.rights.accessopenAccessen
dc.description.abstract-translatedThe subject of the bachelor thesis are alternatives ways of nutrition. Specifically vegetarianism and veganism. In the theoretical part of the thesis are described basic concepts of this field. Specifically, plant-based diet and its more detailed division. It also mentions rare active substances, which can be lacked on this diet. The practical part of the thesis was created by conducting interviews with seven respondents. Respondents were interviewed in cafes and vegan restaurants because it was familiar environment for them. Thanks to that they felt relaxed which had positive impact on the interviews. From their responses were created mind maps which clearly shows the answers.en
dc.subject.translatedhealthy lifestyleen
dc.subject.translatedinterviewen
dc.subject.translatednutritionen
dc.subject.translatedveganismen
dc.subject.translatedvegetarianismen
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KAZ)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Sarova Katerina AVZ BP.pdfPlný text práce1,92 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Sarova_VP.pdfPosudek vedoucího práce319,36 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Sarova_OP.pdfPosudek oponenta práce371,27 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Sarova.pdfPrůběh obhajoby práce342,6 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/40939

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.