Název: Home automation
Další názvy: Automatizace v domácím prostředí
Autoři: Pál, Jakub
Citace zdrojového dokumentu: HONZÍKOVÁ, Jarmila a Petr SIMBARTL, eds. Olympiáda techniky Plzeň 2020: Sborník abstraktů z mezinárodní studentské odborné konference: 25.5. 2021 Plzeň. 1. vyd. Plzeň: Západočeská univerzita v Plzni, 2021, s. 14.
Datum vydání: 2021
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: conferenceObject
konferenční příspěvek
URI: http://hdl.handle.net/11025/43225
ISBN: 978-80-261-0858-0
Klíčová slova: chytrá domácnost;automatizace domácnosti;Home Auto;smarthome;Apple homekit;Google Assistant;Alexa Hometi;Internet of things
Klíčová slova v dalším jazyce: IoT;home automation;smarthome;Apple homekit;Google Assistant;Alexa Home
Abstrakt: Automatizace v domácnosti je také zároveň absolventskou prací mého bakalářského studia na ZČU. Ve své práci se zabývám primárně vytvořením demonstrační plochy chytré domácnosti (za využití mnou vybraného nástroje) pro žáky základních škol a žáků nižšího stupně gymnázií, a to včetně vytvoření několika zkušebních úkolů pro praktické ověření a správné pochopení funkčnosti zařízení Nedílnou součástí jsou také možnosti algoritmizace těchto produktů. Tato práce ovšem také čtenáře seznámí, co je vlastně automatizace, pro získání základní představy její funkce a možností, také se dozví jaký je rozdíl mezi propojenou domácností a opravdu inteligentním bydlením a jak tato zařízení komunikují v rámci různých internetových protokolů mezi sebou a s okolním světem, jejich náročnost na instalaci z hlediska stávající elektroinstalace, síťových rozvodů a jejich topologií nebo nové výstavby. Nutností je také informovat o přínosech, ale také o bezpečnostních rizikách, která mohou nastat v souvislosti s nasazením těchto chytrých produktů pro domácnost. Jaké jsou možnosti na českém trhu, a to včetně porovnání v mnou vytvořeném testu, který je řešen vytvořením několika uživatelských kategorií, které by mohli běžného uživatele nejvíce zajímat a následným ohodnocením v rámci jednoduchého bodového systému. Samotný závěr práce se zabývá vyhodnocením všech získaných dat, doporučením případného budoucího zlepšení demonstrační plochy a teoretické zamyšlení nad budoucností využití chytrých domácností.
Práva: © Západočeská univerzita v Plzni
Vyskytuje se v kolekcích:Olympiáda techniky Plzeň 2021
Olympiáda techniky Plzeň 2021

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
ot2021-abstracts-14.pdfPlný text290,83 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
tiraz atd.pdfPlný text757,36 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/43225

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.