Název: Sustainable development goals with the main focus on SDG no.12 and its context in the Czech Republic
Další názvy: Sustainable development goals with the main focus on SDG no.12 and its context in the Czech Republic
Autoři: Paszkiewiczová, Dominika
Vedoucí práce/školitel: Mišterová Ivona, PhDr. Ph.D.
Oponent: Tihelková Alice, PhDr. Ph.D.
Datum vydání: 2021
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/43958
Klíčová slova: cíle udržitelného rozvoje;organizace spojených národů;udržitelnost;odpovědnost;plastový odpad;recyklace
Klíčová slova v dalším jazyce: sustainable development goals;united nations;sustainability;responsibility;plastic waste;recycling
Abstrakt: Jelikož nakládání s odpady patří mezi jednu z nejzávažnějších otázek životního prostředí, v mé bakalářské práci jsem se na tuto problematiku zaměřila. Mým hlavním tématem jsou cíle udržitelného rozvoje, zjištění, jak OSN postupně tyto cíle vytvořila, kdo se těmito cíli zabývá, jak aktivistické skupiny mohou pomoci a jakým způsobem je tato problematika řešena v České republice. Tato práce je rozdělena do dvou částí, teoretické a praktické. První část hodnotí historický vývoj přístupu k dané problematice. A také podává bližší informace k tématu plastových odpadů. Praktická část je zaměřena na způsoby řešení problémů s plasty. K rozboru byly vybrány reálné firmy na českém trhu, které mají vizi o udržitelné budoucnosti. K analýze byly vybrány převážně firmy z potravinářského průmyslu. Tato část také obsahuje glosář odborných termínů, které jsou v bakalářské práci zmíněny. Glosář je rovněž doplněn komentářem, který se zabývá různými překladatelskými metodami použitými v práci a při tvoření glosáře.
Abstrakt v dalším jazyce: Since waste management is one of the most critical environmental issues, I focused on this issue in my bachelor's thesis. My main topic is Sustainable Development Goals, how the UN gradually created these goals, which deals with these goals, how activist groups can help and how we solve this issue in the Czech Republic. This work is divided into two parts, theoretical and practical. The first part assesses the historical development of the approach to the issue. And it also provides more information on the topic of plastic waste. In practical part, it focuses on particular ways of solving problems with plastics. Actual companies on the Czech market that have a vision of a sustainable future were selected for analysis. For this analysis,food companies were mainly chosen. This section also contains a glossary of technical terms that are mentioned in this bachelor's thesis. The glossary is also supplemented with a commentary, which deals with the various translation methods used in the work and glossary creation.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KAJ)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_Dominika_Paszkiewiczova.pdfPlný text práce696,33 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Paskiewiczova - vedouci.pdfPosudek vedoucího práce761,34 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Paskiewiczova - oponent.pdfPosudek oponenta práce584,43 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Paszkiewiczova - obhajoba.pdfPrůběh obhajoby práce372,81 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/43958

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.