Název: | Mikrostrukturní analýzy zušlechtěné oceli legované hliníkem |
Další názvy: | Microstructural analysis of heat-treated steel alloyed with aluminium |
Autoři: | Bystřická, Tereza |
Vedoucí práce/školitel: | Nový Zbyšek, Dr. Ing. |
Oponent: | Jirková Hana, Dr. Ing. Ph.D. |
Datum vydání: | 2021 |
Nakladatel: | Západočeská univerzita v Plzni |
Typ dokumentu: | bakalářská práce |
URI: | http://hdl.handle.net/11025/44151 |
Klíčová slova: | nízkohmotnostní oceli;oceli legované hliníkem;mikrostruktura;tepelné zpracování |
Klíčová slova v dalším jazyce: | lightweight steel;steel alloyed with aluminium;microstructure;heat treatment |
Abstrakt: | Bakalářská práce se skládá z teoretické a experimentální části. Teoretická část popisuje legování ocelí, tepelné zpracování a hodnocení vlastností materiálu. Experimentální část se zabývá změnami v mikrostrukturách ocelí legovaných 5 hm.% a 7 hm.% hliníku v závislosti na různých režimech tepelného zpracování. |
Abstrakt v dalším jazyce: | The bachelor thesis consists of a theoretical and an experimental part. The theoretical part describes the alloying of steels, heat treatment and evaluation of material properties. The experimental part deals with changes in the microstructures of steels alloyed with 5 wt.% and 7 wt.% aluminum depending on different modes of heat treatment. |
Práva: | Plný text práce je přístupný bez omezení. |
Vyskytuje se v kolekcích: | Bakalářské práce / Bachelor´s works (KMM) |
Soubory připojené k záznamu:
Soubor | Popis | Velikost | Formát | |
---|---|---|---|---|
BP_Bystricka_final.pdf | Plný text práce | 4,61 MB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Bystricka_oponentsky posudek_bez podpisu.pdf | Posudek oponenta práce | 654,03 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Bystricka vedouci.pdf | Posudek vedoucího práce | 594,31 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Obhajoba BP_Bystricka.PDF | Průběh obhajoby práce | 463,46 kB | Adobe PDF | Zobrazit/otevřít |
Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam:
http://hdl.handle.net/11025/44151
Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.