Název: Vliv pamlskové vyhlášky na zdravé stravování dětí základních škol v Plzeňském kraji
Další názvy: Influence of dainty regulation on children´s healthy eating in primary schools in the Pilsen Region
Autoři: Zemková, Nikola
Vedoucí práce/školitel: Fajfrlíková Tereza, Mgr.
Oponent: Kavalířová Gabriela, Mgr. Ph.D.
Datum vydání: 2021
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/44318
Klíčová slova: pamlsková vyhláška;složky výživy;životní styl dětí a mladistvých
Klíčová slova v dalším jazyce: dainty regulation;nutritional components;lifestyle of children and adolescents
Abstrakt: Cílem bakalářské práce bylo na základě dotazníkového šetření zjistit, zda má Pamlsková vyhláška č.282/2016 sb. pozitivní vliv na zdravé stravování dětí základních škol v Plzeňském kraji. Teoretická část práce byla zaměřena na legislativu vyhlášky, požadavky na potraviny, které můžou být nabízeny a prodávány ve školských zařízeních. Další kapitoly se týkaly výchovy dětí ke správnému stravování, stanovisek zdravého stravování a složek výživy. Dále jsem se zabývala obsažením prospěšných látek v organismu a zdravotními riziky z nevhodně zvolené stravy. V praktické části bylo použito dotazníkové šetření, které mělo danou problematiku vymezit. Dotazník obsahoval 20 otázek, zaměřených na stravovací návyky dětí během dne, kdy jsou ve škole. Veškeré otázky se týkaly oblasti stravování dětí ve školách, složení jejich každodenních svačin, zda si svačiny nosí z domova nebo je kupují a jaké svačiny mají rády.
Abstrakt v dalším jazyce: The aim of the bachelor thesis was based on the questionnaire survey to determine whether the "Dainty regulation" No. 282/2016 Coll. has a positive effect on helathy esting in primary schools in Pilsen Region. The theoretical part focuses on "Dainty regulation", food requirements, that are offered and selled in school environment. Following chapters are dedicated to children's correct eating habbits, stances of healthy eating, nutritional components, beneficial substances in organism and health risks from bad nutrition. For practical part I used questionnarie, that was focused on preveious problematics. It contained 20 questions about children's eating habbits during a day in school, their everyday snakcs, if they are homemade or bought in store or school and what snacks they like best.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KTV)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_zemkovan.pdfPlný text práce910,51 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Zemkova N. - VP.pdfPosudek vedoucího práce164,18 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Zemkova N. - OP.pdfPosudek oponenta práce204,15 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Zemkova N..pdfPrůběh obhajoby práce63,58 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/44318

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.