Název: Regionální dějiny v didaktických aplikacích
Další názvy: Regional history in didactic applications
Autoři: Kalinová, Michaela
Vedoucí práce/školitel: Východská Helena, PaedDr.
Datum vydání: 2021
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/44352
Klíčová slova: plzeňský region;plzeň;architektura;architekt;architektonická památka;umělecký sloh;didaktická aplikace
Klíčová slova v dalším jazyce: pilsen region;pilsen;architecture;architect;architectural monument;artistic style;didactic application
Abstrakt: Diplomová práce pojednává o dějinách plzeňské regionální architektury a jejích proměnách podle uměleckých slohů od nejstarších až po současné. Úvodní kapitola seznámí čtenáře s charakterem Plzeňského regionu, v níž jsou vybraná tři specifika, podle kterých byl formován právě charakter tohoto regionu. Každá další stať pojednává o konkrétním uměleckém slohu. Důraz je kladen na známé, významné i vybrané méně proslulé architektonické regionální památky, architekty a držitele panství v historii Plzeňského kraje. V poslední kapitole jsem se zaměřila na didaktické aktivity a jejich aplikaci do vyučovacího procesu. Důležité pro mě bylo poutavě zprostředkovat žákům vybrané kapitoly z regionálních dějin umění.
Abstrakt v dalším jazyce: This diploma thesis deals with the history of Pilsen's regional architecture and its changes according to artistic styles from the oldest to the contemporary. The introduction acquaints the reader with the character of the Pilsen region, in which three specifics are selected, according to which the character of this region was formed. Each following chapter deals with a specific artistic style. Emphasis is placed on well-known, important and specific less famous architectural regional monuments, architects and landowners in the history of the Pilsen region. In the last chapter I focus on didactic activities and their application in the teaching process. It was important for me to provide students with selected chapters from regional art history in an engaging way.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KHI)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DIPLOMOVA PRACE - Kalinova Michaela.pdfPlný text práce4,2 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kalinova O.pdfPosudek oponenta práce172,08 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kalinova V.pdfPosudek vedoucího práce159,91 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Kalinova P.pdfPrůběh obhajoby práce64,14 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/44352

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.