Název: Možnosti měření průtoků medií vhodných k akumulaci energie
Další názvy: Working fluids flow measurement possibilities for energy storage applications
Autoři: Machatý, David
Vedoucí práce/školitel: Fořtová Anna, Ing.
Oponent: Zeman Michal, Ing.
Datum vydání: 2021
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/44476
Klíčová slova: akumulace energie;měření průtoku;teplonosná média;měřidla;koncentrovaná solární elektrárna;akumulační elektrárny.
Klíčová slova v dalším jazyce: energy accumulation;flow measuring;heat transfer fluid;gauges;concentrated solar plant;accumulation power plants.
Abstrakt: Předkládaná bakalářská práce je zaměřena na možnosti měření průtoků médií vhodných k akumulaci energie. První část se zaměřuje na různé druhy akumulačních zdrojů, které se využívají v praxi pro akumulování energie. Dále jsou v práci uvedena kritéria, podle kterých jsou vybírána média pro koncentrované solární elektrárny a také popis médií již využívaných v těchto aplikacích. Ve třetí části jsou popisovány jednotlivé metody měření průtoků médií a u nich jsou popsaná i některá měřidla, která na daných principech pracují. Čtvrtá část rozebírá tématiku využití jednotlivých měřidel pro vybraná média a zhodnocení jejich vhodnosti.
Abstrakt v dalším jazyce: The presented bachelor thesis is focused on the working fluids flow measurement possibilities for energy storage applications. The first part focuses on different types of energy storage sources that are used in practice for energy storage. Furthemore, the work presents the criteria according to which the media are selected for concentrated solar power plants and also a description of the media already used in these applications. The third part describes the various methods of measuring media flows and they also describe some meters that work on the principles. The fourth part discusses the use of individual meters for selected media and evaluation of their suitability.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KEV)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Machaty_David_BP.pdfPlný text práce3,11 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
vskp_posudek-E18B0077P-2.pdfPosudek oponenta práce75,11 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
vskp_posudek-E18B0077P.pdfPosudek vedoucího práce78,82 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce24,11 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/44476

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.