Název: Teorie a metodika bruslení na 1. stupni ZŠ
Další názvy: Theory and Methodology of Ice Skating at Primary Schools
Autoři: Turhobr, Pavel
Vedoucí práce/školitel: Valach Petr, Mgr. Ph.D.
Oponent: Kalistová Petra, Mgr.
Datum vydání: 2022
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/48705
Klíčová slova: klíčová slova: bruslení;technika;metodika nácviku;výuka;učitel;žák 1. stupně zš
Klíčová slova v dalším jazyce: keywords: ice-skating;technique;methodology of practice;lesson;teacher;primary school student
Abstrakt: Cílem diplomové práce bylo vytvořit metodický materiál o základech bruslení pro učitele prvního stupně základní školy, navrhnout vhodná cvičení pro osvojení a zdokonalení dovednosti bruslení u žáků 1. stupně základní školy. Na základě prostudované literatury, konzultacích s trenéry a vlastních trenérských a hráčských zkušeností jsem vytvořil základní metodický materiál a navrhl vhodná cvičení, které se týkají výuky základního bruslení na 1. stupni základní školy. Navržená metodická řada se zásobníkem cvičení má danou posloupnost, která musí být dodržována. Diplomová práce poskytuje veškeré informace týkající se výuky základního bruslení doplněné obrázkovým materiálem a seznamem chyb. Všechny kapitoly diplomové práce mohou být návodem nebo inspirací pro učitele, kteří se rozhodnou vyučovat techniku základního bruslení.
Abstrakt v dalším jazyce: The purpose of the thesis was to create a methodical material for primary school teachers on how to teach the basics of ice-skating and to put together an exercise plan for primary school students to learn ice-skating and to further improve their ice-skating technique. This was designed based on reviewing literature on the subject, consultations with coaches and my experience as an ice-hockey player and an ice-hockey coach. The proposed exercise plan has been put together in a specific order that is important to follow. The thesis provides information on how to teach the basics of ice-skating and includes pictures and lists potential mistakes. All chapters of the thesis can serve as a guide or inspiration for teachers who choose to teach the basics of ice-skating.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KTV)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Turhobr_DP.pdfPlný text práce5,18 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Turhobr - VP.pdfPosudek vedoucího práce114,92 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Turhobr - OP.pdfPosudek oponenta práce189,46 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Turhobr.pdfPrůběh obhajoby práce42,16 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/48705

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.