Název: Metodika posilování ve fitness s ohledem na zdravotní aspekty (videoprogram)
Další názvy: Methodology of workout in a fitness with repect to healthaspects (videoprogram)
Autoři: Krast, Jan
Vedoucí práce/školitel: Knappová Věra, Mgr. Ph.D.
Oponent: Švátora Karel, Mgr.
Datum vydání: 2022
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/49989
Klíčová slova: metodika;fitness;zdravotní posilování
Klíčová slova v dalším jazyce: methodology;fitness;health strengthening
Abstrakt: Cílem diplomové práce bylo vytvořit multimediální videoprogram vybraných posilovacích cviků zaměřený na kvalitativní složku pohybu s důrazem na prevenci vzniku chyb a nevhodných pohybových návyků. Videoprogram by mohl najít využití ve výuce tělesné výchovy na středních školách, popřípadě jako metodický materiál využívaný trenéry při práci s klienty, kteří trpí například vadným držením těla, skoliózou, horním zkříženým syndromem, dolním zkříženým syndromem a dalšími problémy. Podle mého názoru jsem pomocí odborné literatury zvolil vhodné cviky na celkové zlepšení držení těla. Ve videoprogramu jsou důkladně natočeny a v technickém scénáři podrobně popsány jednotlivá provedení. Aby se čtenář vyvaroval možným chybám u vybraných cviků, jsou proto v práci uvedeny také jejich zdravotní aspekty. Věřím, že videoprogram bude jasný, přehledný a v praxi aplikovatelný výukový materiál.
Abstrakt v dalším jazyce: The aim of the diploma thesis was to create multimedia video program for the selected strengthening excercises aimed at qualitative component of movement with an emphasis on the prevention of errors and inappropriate movement habits. Video program could find it's uses in the teaching of physical education in High school or possibly as a methodological material used by trainers while working with clients that suffer from, for example, poor posture, scoliosis, upper cross syndrome, lower cross syndrom and other problems. In my opinion, by using professional literature, I have chosen the appropriate exercises to improve the overall posture. In the video program the individual designs are thoroughly filmed and in technical scenario they are described in detail. To make sure that the reader avoids possible mistakes in selected exercises the health aspects are also mentioned in the work. I believe that the video program will be clear, well-arranged and applicable as a practical teaching material.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KTV)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Metodika posilovani ve fitness s ohledem na zdravotni aspekty - Diplomova prace (Jan Krast).pdfPlný text práce1,49 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
OP - Krast.pdfPosudek oponenta práce150,56 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Krast DP - VP.docPosudek vedoucího práce93,5 kBMicrosoft WordZobrazit/otevřít
Krast J..pdfPrůběh obhajoby práce53,4 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/49989

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.