Název: Harmonické pulsních usměrňovačů
Další názvy: Pulse rectifier harmonics
Autoři: Josefová, Tereza
Vedoucí práce/školitel: Kůs, Václav
Oponent: Zeman, Karel
Datum vydání: 2012
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: diplomová práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/5046
Klíčová slova: napěťový pulzní usměrňovač;regulace napětí na kondenzátoru s PWM;harmonická analýza;Fourierova transformace;analyzátor sítí BK-ELCOM ENA 500.
Klíčová slova v dalším jazyce: voltage pulse rectifier;capacitor voltage control with PWM;harmonic analysis;Fourier transform;network analyser BK-ELCOM ENA 500
Abstrakt: Předkládaná diplomová práce je zaměřena na problematiku harmonických odebíraného proudu z napájecí sítě třífázovým napěťovým pulsním usměrňovačem (dále jen NPU). Nejdříve je popsán princip NPU a jeho regulace napětí na kondenzátoru s PWM. Další část práce je zaměřena na simulaci NPU s výše jmenovanou regulací a na vytvoření modelu pro výpočet harmonické analýzy proudu odebíraného z napájecí sítě pomocí Fourierovy transformace. Poslední pasáží práce je měření harmonické analýzy proudu odebíraného z napájecí sítě laboratorním NPU a srovnání měření se simulacemi.
Abstrakt v dalším jazyce: The present diploma thesis deals with the issue of harmonics of current drawn from the electrical grid using a three-phase voltage pulse rectifier. The first part of the thesis describes the principle of the voltage pulse rectifier, as well as its capacitor voltage control with PWM. Further, the voltage pulse rectifier with the above mentioned regulation is simulated and a model for the calculation of harmonic analysis of current drawn from the electrical grid, based on Fourier transform, is created. The last part of the thesis consists in measurement of harmonic analysis of current drawn from the electrical grid using laboratory voltage pulse rectifier. The measurement results are then compared to the simulations.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení.
Vyskytuje se v kolekcích:Diplomové práce / Theses (KEV)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
DP_tereza_josefova_E10N0071P.pdfPlný text práce2,08 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
047463_vedouci.pdfPosudek vedoucího práce315,06 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
047463_oponent.pdfPosudek oponenta práce313,72 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
047463_hodnoceni.pdfPrůběh obhajoby práce227,41 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/5046

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.