Název: Strategická analýza okolí vybraného podniku
Další názvy: Strategic analysis of environment in selected company
Autoři: Mathesová, Dominika
Vedoucí práce/školitel: Machová Kristýna, Ing.
Oponent: Skřivan Lukáš, Ing.
Datum vydání: 2023
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/52045
Klíčová slova: strategické řízení;strategická analýza;makrookolí;mezoprostředí;mikroprostředí
Klíčová slova v dalším jazyce: strategic management;strategic analysis;macroenvironment;mesoenvironment;microenvironment
Abstrakt: Předložená bakalářská práce se soustředí na analýzu prostředí výrobního závodu ABB s.r.o. v Jablonci nad Nisou, na jejíž základě jsou následně autorkou doporučeny návrhy pro možná zlepšení. Teoretická část vysvětluje základní pojmy spojené se strategickým řízením, strategií, vnitřním a vnějším prostředím podniku. Teoretická část práce obsahuje také doporučené nástroje a cesty k provedení strategické analýzy. V praktické části textu je stručně představen výrobní závod ABB s.r.o. a následně jsou veškerá teoretická hlediska aplikována do praxe. Jsou identifikovány silné a slabé stránky, hrozby a příležitosti podniku, které jsou sestaveny do SWOT analýzy. SWOT analýza je využívána jako nástroj k doporučení strategie, kterou by měl podnik aplikovat do praxe. Na konci bakalářské práce je vyhodnocen celý text včetně možných doporučení, které mohou podniku pomoci pro upevnění pozice v odvětví a na trhu.
Abstrakt v dalším jazyce: The presented bachelor thesis focuses on the analysis of the environment of the production plant ABB s.r.o. in Jablonec nad Nisou, on the basis of which the author recommends proposals for possible improvements. The theoretical part explains the basic concepts related to strategic management, strategy, internal and external environment of the company. The theoretical part of the thesis also contains recommended tools and ways to perform strategic analysis. In the practical part of the text, the production site ABB s.r.o. is briefly introduced and then all the theoretical aspects are applied in practice. The strengths, weaknesses, threats and opportunities of the production site are identified, and compiled into a SWOT analysis. The SWOT analysis serves as a tool to recommend the business strategy, that the company should apply in practice. At the and of the bachelor thesis, the whole text is evaluated including possible recommendations, that can help the enterprise to strengthen its position in the industry and market.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KPM)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
Bakalarska_prace_Mathesova_Dominika.pdfPlný text práce987,19 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
OPBP-Mathesova_2023.pdfPosudek oponenta práce221,1 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Mathesova_Dominika_vedouci.pdfPosudek vedoucího práce181,74 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce38,65 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/52045

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.