Název: Účetní informační systém a jeho vliv na nastavení účetních procesů zvoleného ekonomického subjektu
Další názvy: Accounting information system and its influence on setting of accounting processes of the selected economic entity
Autoři: Abel, Alexandr
Vedoucí práce/školitel: Černá Marie, Ing. Ph.D.
Oponent: Hinke Jana, Doc. Ing. Ph.D.
Datum vydání: 2023
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/52271
Klíčová slova: účetnictví;účetní informační systém;účet;účetní období;účtování;měsíční závěrka.
Klíčová slova v dalším jazyce: accounting;accounting information system;account;accounting period;charging;financial statement.
Abstrakt: Tato bakalářská práce je zaměřena na účetní informační systém a jeho vliv na účetní procesy zvolených ekonomických subjektů. Vedení účetnictví je důležité v každém podniku. Těmto subjektům poskytuje všechny důležité informace o průběhu hospodaření, udává podstatné informace pro budoucí rozhodování a v další řadě je také důležité pro plánování a řízení celého podniku. Teoretická část práce se zabývá podstatnými informacemi nutnými pro pochopení problematiky spojené s účetnictvím, jedná se například o uvedení nezbytných účetních termínů, funkce účetnictví či historický vývoj účetnictví v České republice. V praktické části bude představen vybraný ekonomický subjekt, který působí v oblasti výzkumu, technologií a konzultací. Konkrétně se jedná o firmu IPSOS s.r.o.. U daného ekonomického subjektu je popsán účetní systém, který subjekt využívá. V závěru jsou zmíněné problémy týkající se účetních procesů v podniku a navržená možná zlepšení.
Abstrakt v dalším jazyce: This bachelor's thesis is focused on the accounting information system and its influence on the accounting processes of selected economic entities. Bookkeeping is important in any business. It provides these entities with all important information about the course of business, provides essential information for future decision-making, and is also important for the planning and management of the entire enterprise. The theoretical part of the work deals with the essential information necessary for understanding accounting issues, for example, the introduction of necessary accounting terms, the function of accounting or the historical development of accounting in the Czech Republic. In the practical part, a selected economic entity that operates in the field of research, technology and consultation will be presented. Specifically, it is the company IPSOS s.r.o.. The accounting system used by the entity is described for the given economic entity. In the conclusion, problems related to accounting processes in the company and possible improvements are mentioned.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KFU)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP_Abel-Alexandr_K20B0010P.pdfPlný text práce1,89 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP_Abel_VP.pdfPosudek vedoucího práce346,23 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
BP_Abel_OP.pdfPosudek oponenta práce248,63 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
ProtokolSPrubehemObhajobySTAG.pdfPrůběh obhajoby práce38,89 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/52271

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.