Název: UX a UI design softwarového nástroje pro komunikaci termokamery a PC
Další názvy: UX and UI design of software tool for communication between thermographic camera and PC
Autoři: Bartáková, Kateřina
Vedoucí práce/školitel: Zíka Miroslav, Mgr.
Oponent: Král Jan, Mgr.
Datum vydání: 2023
Nakladatel: Západočeská univerzita v Plzni
Typ dokumentu: bakalářská práce
URI: http://hdl.handle.net/11025/53357
Klíčová slova: design aplikace;design;user interface;user experience;termokamera;počítačová grafika;grafický design
Klíčová slova v dalším jazyce: application design;design;user interface;user experience;thermal imaging;computer graphics;graphic design
Abstrakt: Téma bakalářské práce je věnováno tvorbě designu aplikace, který se zaměřuje na UX a UI design. V teoretické části práce jsou vysvětleny základní pojmy, které jsou spojené s návrhem aplikací a porovnány různé přístupy tvorby designu. Dále je popsán proces designu s důrazem na uživatele a využití termokamery při výuce. V praktické části byl použit polostrukturovaný dotazník, který byl klíčový pro získání potřebných informací k tvorbě designu. Na základě informací z dotazníku, požadavků zadavatele a výsledků výzkumu aktuálního řešení byly stanoveny požadavky na nový design aplikace. Nový design byl vytvořen v třech krocích - low fidelity prototyp, high fidelity prototyp a implementace. V poslední kapitole se autor podrobně věnuje popisu nového designu a vysvětluje jednotlivé prvky, které byly použity.
Abstrakt v dalším jazyce: The topic of the bachelor thesis is dedicated to the creation of an application design that focuses on UX and UI design. The theoretical part of the thesis explains the basic concepts that are associated with application design and compares different approaches to design development. Furthermore, the design process is described with an emphasis on the user and the use of thermal imaging school lessons. In the practical part, a semi-structured questionnaire was used to obtain the necessary information for the design process. Based on the information from the questionnaire, the requirements of the client and the research results of the current solution, the requirements for the new application design were determined. The new design was created in three steps - low fidelity prototype, high fidelity prototype and implementation. In the last chapter the author describes the new design in detail and explains the different elements that were used.
Práva: Plný text práce je přístupný bez omezení
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (KVD)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
bakalarska_prace_bartakova_katerina.pdfPlný text práce3,81 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
vskp_posudek_termovize_bartakova.pdfPosudek vedoucího práce93,24 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
vskp_posudek.pdfPosudek oponenta práce66,36 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Bartakova-protokol.pdfPrůběh obhajoby práce249,32 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/53357

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.