Full metadata record
DC poleHodnotaJazyk
dc.contributor.advisorVlach Pavel, RNDr. Ph.D.
dc.contributor.authorZimanová, Kamila
dc.date.accepted2023-6-12
dc.date.accessioned2023-08-02T10:44:36Z-
dc.date.available2022-6-30
dc.date.available2023-08-02T10:44:36Z-
dc.date.issued2023
dc.date.submitted2023-4-28
dc.identifier92305
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11025/53450-
dc.description.abstractTato bakalářská práce na téma antibakteriální aktivita přírodních polyfenolů se zabývá studiem účinnosti polyfenolů v boji proti různým bakteriím. V teoretické části je nejdříve definována antibakteriální aktivita, dále jednotlivé skupiny polyfenolů, a nakonec jsou charakterizovány použité přírodní zdroje a bakterie. V metodice je popsána extrakce polyfenolů metodou liquid-liquid z přírodních zdrojů a dále diluční metoda, díky níž je stanovena minimální inhibiční koncentrace polyfenolů. Výsledky jsou statisticky vyhodnoceny a následně porovnány s předchozími studiemi.cs
dc.format65 s. (73 788 znaků)
dc.language.isocs
dc.publisherZápadočeská univerzita v Plzni
dc.rightsPlný text práce je přístupný bez omezení
dc.subjectpolyfenolycs
dc.subjectantibakteriální aktivitacs
dc.subjectminimální inhibiční koncentracecs
dc.subjectdiluční metodacs
dc.subjectmetoda liquid-liquidcs
dc.subjectréva vinnács
dc.subjectčajovník čínskýcs
dc.subjectbakterie.cs
dc.titleAntibakteriální aktivita přírodních polyfenolůcs
dc.title.alternativeAntibacterial activity of natural polyphenolesen
dc.typebakalářská práce
dc.thesis.degree-nameBc.
dc.thesis.degree-levelBakalářský
dc.thesis.degree-grantorZápadočeská univerzita v Plzni. Fakulta pedagogická
dc.thesis.degree-programBiologie se zaměřením na vzdělávání
dc.description.resultObhájeno
dc.description.abstract-translatedThe bachelor thesis on the antibacterial activity of natural polyphenols deals with the study of the effectiveness of various polyphenols in the fight against bacteria. The theoretical part, the antibacterial activity is first defined, then the individual groups of polyphenols, and finally the natural sources and bacteria used are characterized. The methodology describes the extraction of polyphenols by liquid-liquid method from natural sources and further the dilution method, thanks to which the minimal inhibitory concentration of polyphenols is determined. The results are statistically evaluated and then compared with previous studies.en
dc.subject.translatedpolyphenolsen
dc.subject.translatedantibacterial activityen
dc.subject.translatedminimal inhibitory concentrationen
dc.subject.translateddilution methoden
dc.subject.translatedliquid-liquid methoden
dc.subject.translatedgrapevineen
dc.subject.translatedchinese tea planten
dc.subject.translatedbacteria.en
Vyskytuje se v kolekcích:Bakalářské práce / Bachelor´s works (CBG)

Soubory připojené k záznamu:
Soubor Popis VelikostFormát 
BP- Kamila Zimanova final.pdfPlný text práce1,34 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Zimanova_OPONENT.pdfPosudek oponenta práce1,65 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Zimanova_prubeh obhajoby.pdfPrůběh obhajoby práce742,89 kBAdobe PDFZobrazit/otevřít
Zimanova_VEDOUCI.pdfPosudek vedoucího práce1,8 MBAdobe PDFZobrazit/otevřít


Použijte tento identifikátor k citaci nebo jako odkaz na tento záznam: http://hdl.handle.net/11025/53450

Všechny záznamy v DSpace jsou chráněny autorskými právy, všechna práva vyhrazena.